Karjääri ühe parema sõidu teinud Tomingase hea koht läks laskmise nahka

Karl Mihkel Eller
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Reiko Kolatsk/ELSF

Laskesuusatamise MK-sari jätkub sel nädalal Austrias Hochfilzenis. Täna kavas olnud naiste 7,5 km sprindis oli eestlaste parim Tuuli Tomingas, kes sai 31. koha (+1.50,0; 3), kuid tegi karjääri ühe parima suusasõidu, näidates üheksandat suusaaega.

Tomingas tegi lamadestiirus ühe eksimuse, kuid näitas teisel ringil seitsmendat suusaaega ja kerkis tagasi võistlusesse koha eest 15 parema seas. Paraku tegi Tomingas püstitiirus kaks eksimust, mis lõpetas lootuse esikahekümnekohast. Viimasel ringil oli ta aga taas kiire ning suutis lõpuks võtta 31. koha.

Võidu noppis norralanna Ingrid Landmark Tandrevold (20.59,9), kes oli mõlemas lasketiirus täpne ja teenis karjääri teise MK-sarja etapivõidu. Teine oli rootslanna Elvira Öberg (+4,9; 1) ja kolmas Justine Braisaz-Bouchet (+19,7; 1).

Naiste 7,5 km sprindi puhas suusaaeg:

Foto: biathlonresults.com

Tomingas on ühtlasi ainus eestlanna, kes pääses homsesse jälitussõitu. Regina Ermits (+2.56,3; 2) oli täna 66., elu teisel MK-etapil osalenud Hanna-Brita Kaasik (+3,56,8; 4) sai 79. koha, mis tähistab karjääri parimat tulemust. Östersundi MK-etapil tavadistantsis 18. koha saanud Susan Külm oli sunnitud Hochfilzeni sprindi vahele jätma, sest nakatus koroonaviirusesse.

Seetõttu on kahtluse all, kas Eesti naiskond saab startida pühapäeval teatesõidus. Küsimärgi all on ka meeskonna startimine, sest täna teatas koroonasse haigestumisest Rene Zahkna. Eesti mehed jäid teatevõistluse stardirivist välja ka Östersundi MK-etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles