AMETLIK Venemaa ja Valgevene sportlased pääsevad Pariisi olümpiale (6)

Karl Mihkel Eller
Copy
Märtsis toimunud protest ROKi peakontori juures Lausanne'is, kus nõuti, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei pääseks neutraalsetena rahvusvahelistele spordivõistlustele.
Märtsis toimunud protest ROKi peakontori juures Lausanne'is, kus nõuti, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei pääseks neutraalsetena rahvusvahelistele spordivõistlustele. Foto: Fabrice Coffrini /AFP / Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) andis Venemaa ja Valgevene sportlastele loa osaleda tuleval suvel Pariisis toimuvatel suveolümpiamängudel, avaldas ROK reedel pressiteates.

Olümpiale kvalifitseerunud Vene ja Valgevene sportlased osalevad Pariisis neutraalsete sportlastena. Teisisõnu, Venemaa ja Valgevene embleeme, värve ja hümni mängudel ei näe ega kuule.

Venemaa ja Valgevene on olümpialiikumisest eemal hoitud alates sellest, kui Venemaa alustas 2022. aasta 24. veebruaril Ukraina täiemahulist sõda. Samas on agressorriikide sportlased pääsenud taas võistlema mitmetel spordialadel, seda eeskätt ROKi initsiatiivil, samas ei tohi nad kasutada oma riigi sümboolikat.

ROKi otsus kehtib vaid individuaalalade sportlastele. Võistkondlikel aladel ei saa Venemaa ega Valgevene sportlased osaleda.

Uudisteagentuuri Reutersi andmetel on Pariisi mängudele koha praeguse seisuga taganud kaheksa venelast ja kolm valgevenelast. Suveolümpiale peaks saabuma ka 60 Ukraina sportlast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles