Maailma kergejõustikuliit: ei ühtki venelast olümpiale! (3)

Toimetas Ville Arike
Copy
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe jääb endale kindlaks: kuni sõda Ukrainas kestab, pole Venemaa ja Valgevene atleetide koht võistlustel.
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe jääb endale kindlaks: kuni sõda Ukrainas kestab, pole Venemaa ja Valgevene atleetide koht võistlustel. Foto: Tibor Illyes / EPA / Scanpix

Kui rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) avas oma reedese otsusega Venemaa ja Valgevene sportlastele Pariisi olümpiamängude uksed, siis maailma kergejõustikuliit (World Athletics, WA) ei lase endiselt ühtegi agressorriikide sportlast võistlustele, sealhulgas olümpiale.

WA britist president, omaaegne keskmaajooksu maailmarekordimees Sebastian Coe, kommenteeris ROKi otsust tabavalt. «Te võite Pariisis näha mõnd Venemaa ja Valgevene neutraalset sportlast, lihtsalt kergejõustikus seda ei juhtu,» vahendas Coe seisukohta Briti rahvusringhääling BBC.

WA eemaldas pärast Ukraina sõja algust Venemaa ja Valgevene sportlased ja kõik taustajõud enda egiidi all peetavatelt võistlustelt ning teatas ROKi äsjase otsuse järel, et see seisukoht pole muutunud. WA jäi endale kindlaks ka tänavu märtsis, mil ROK soovitas maailma alaliitudel lubada sõda mitte toetavad Venemaa ja Valgevene sportlased neutraalsetena ehk oma lipu ja hümnita võistlema. Osa alaliite on seda soovitust järginud, osa mitte.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles