Bahreinis esikuuikusse jõudnud Eesti parim triatleet läheneb maailma tippudele

Toimetas Ville Arike
Copy
Kaidi Kivioja tõusis viimase ala, jooksuga 8. kohalt kuuendaks.
Kaidi Kivioja tõusis viimase ala, jooksuga 8. kohalt kuuendaks. Foto: Janos M. Schmidt

Eesti parim naistriatleet Kaidi Kivioja teenis Bahreinis peetud võistlusel Ironman 70.3 naiste profiklassis kuuenda koha.

Kivioja püsis distantsi vältel esikümnes. 1,9 km pikkuse ujumise lõpetas ta kümnendana, rattasõiduga (90 km) kerkis kaheksandaks ning poolmaratoni joostes tõusis vahepeal viiendakski. Siiski pidi ta seejärel ühe konkurendi mööda laskma. Ta sai koguaja 4:02.20.

«Võin oma stardiga väga rahule jääda. Ujumine oli suhteliselt suures grupis koos naistega, kellele olin varem kaotanud. Näiteks Lahtis toimunud MMil jäin neile alla ühe minutiga, mis tähendab, et juba ujumine läks seekord päris hästi,» rääkis Kivioja pressiteate vahendusel.

«Rattarajal oli enesetunne samuti päris hea ja sõitsin koos kolme teise naisega, kes tavaliselt on minust tugevamad olnud, aga seekord suutsin ka ise grupi ees tööd teha. Jooksu alustades olid vahed väikesed, mis tegi selle väga põnevaks,» jätkas poolmaratoni ajaga 1:22.16 läbinud Kivioja.

«Vahepeal olin ka 5. kohal, kuid lõpp läks päris raskeks ja tagant tuli päeva kiireim jooksja mööda. 6. koht sellises seltskonnas on väga rõõmustav, eriti aga asjaolu, et kaotus maailma tippudele ei olnud väga suur. See oli mu kümnes 70.3 triatloni start ja kui esimesel korral Tallinnas kaotasin Kat Matthewsile kaheksa minutiga, siis Bahreinis ainult kolmega ning need kõik tulid ainult jooksuga. Kolme aastaga on edasiminekut olnud küll.»

Kaidi Kivioja (vasakult kolmas) Bahreini võistluse pjedestaalil.
Kaidi Kivioja (vasakult kolmas) Bahreini võistluse pjedestaalil. Foto: Erakogu

Matthews võitis ajaga 3:59.07. Teisena lõpetanud Amelia Watkinson kaotas talle 36 sekundi ning kolmandana lõpujoone ületanud Caroline Pohle 1.10-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles