Uus peatreener kohe uut hingamist ei toonud

Postimees Sport
Copy
Märt Rosenthal (mustas) Rapla vastu läbimurdel.
Märt Rosenthal (mustas) Rapla vastu läbimurdel. Foto: Diana Jesin

Paf Eesti-Läti korvpalli tänases ainsas kohtumises oli Tartu Ülikool Maks & Moorits 71:61 üle nädala keskel peatreenerit vahetanud Rapla Avis Utilitasest.

Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud üle poole tuhande inimese said kaasa elada sellele, kuidas kodumeeskond kogu kohtumise jooksul hoidis eduseisu ja initsiatiivi. Avaveerandi 22:15 võitnud tartlased ei lasknud poolajaks hoogu maha ja pikale pausile minnes juhiti 39:26.

Kolmandal veerandil paisus eduseis korraks ka 15 peale, ent värske peatreeneri Brett Nõmme juhendatav Rapla ei jätnud jonni. Kolmanda veerandi lõpuks oli vahe 12 punkti seisul 51:39. Kui mängu lõpuni jäi kolm ja pool minutit, tegi Rapla 6:0 spurdi ja vähendas vahe viiele seisul 66:61. Tartu sangar Märt Rosenthal tabas seepeale aga kolmese ja vormistas kahesega mängu lõppskooriks 71:61.

Rosenthali arvele kogunes üle 35 mänguminutiga 26 punkti, 10 korvisöötu ja efektiivsusnäitaja 31. Neli kaugviset tabanud Kristjan Kitsing viskas 17 punkti ja võttis viis lauapalli. Aaron Menzies oli suurim lauavõtja 12 lauapalliga, sinna juurde ka seitse punkti.

Rapla resultatiivseim oli Obrad Tomic 14 punkti ja kaheksa lauapalliga. Martin Paasoja viskas 13 ja Malik Pope 12 punkti.

Tartu meeskonna peatreeneri Gundars Vetra sõnul maadeldakse võidust hoolimata ikka samade probleemidega. «Oluline on kodus jälle võita. Mäng ei olnud lihtne ette valmistuda, sest kui vastane vahetab enne mängu treenerit, siis muutuvad nõudmised ja see annab meeskonnale uue hingamise.

Täna suutsime viis-viie vastu kaitset okeilt mängida, aga ikka maadleme samade asjadega mis varasemalt – liiga palju pallikaotuseid ja kaitselauda ei suuda kohati kontrollida. Rünnakul on arenguruumi palju. Nüüd on teisipäeval kodumäng Keilaga ja tahame teha palju parema mängu kui nendega võõrsil mängisime,» sõnas Vetra klubi pressiteenistusele.

Tartu Ülikool Maks & Moorits sai Eesti-Läti liiga tabelisse kirja kaheksanda võidu viie kaotuse kõrvale ja sellega ollakse seitsmendal tabelireal. Rapla Avis Utilitas on nelja võiduja 11 kaotusega 13. kohal.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles