BLOGI Jefimova võitis EMil hõbemedali, segateate võistkond tuli kuuendaks

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Rumeenias Otopenis toimuva lühiraja Euroopa meistrivõistluste viimasel päeval täiendas võitis Eneli Jefimova 50 m rinnuliujumises hõbemedali. 4x50 m kombineeritud segateate ujumises ujus Eesti nelik Ralf Tribuntsov, Eneli Jefimova, Daniel Zaitsev ja Aleksa Gold rahvusrekordi ja tuli kuuendaks. Postimees vahendas võistlusi otseblogis.

Enne võistlust:

Jefimova teenis laupäeva õhtul EMi kolmanda finaalikoha. 50 m rinnuliujumise esimeses poolfinaalis ei jätnud ta midagi juhuse hooleks. Ta parandades oma senist tippmarki 38 sajandikuga, finišeeris esimesena ja püsti nõnda võistluste rekordi 29,10. Euroopa kõigi aegade edetabelis platseerus ta sellega viiendale kohale.

Kõigest mõned minutid hiljem toimunud teises poolfinaalis haaras Jefimovalt aga võistluste tippmargi endale itaallanna Benedetta Pilato, kes läbis distantsi 28,98ga. Ühtlasi tõrjus ta Jefimova koha võrra tahapoole Euroopa kõigi aegade edetabelis.

Täna hommikul oli võistlustules meie 4x50 m kombineeritud segateate tiim koosseisus Ralf Tribuntsov, Eneli Jefimova, Daniel Zaitsev, Aleksa Gold. Tulemus 1.40,19 on uus Eesti rekord ning viis meie võistkonna viienda ajaga finaali.

Finaalis on Eesti koondis konkureerimas Prantsusmaa, Hollandi, Saksamaa, Tšehhi, Suurbritannia, Kreeka ja Itaaliaga. Medali eest võitlemiseks tuleks eelujumises saavutatud Eesti rekordist kärpida veel vähemalt sekundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles