Skandaal MK-etapil: norralanna pääses napilt kokkupõrkest kaameramehega (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Norra teatenaiskond (vasakult): Juni Arnekleiv, Marit Ishol Skogan, Karoline Öffigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold.
Norra teatenaiskond (vasakult): Juni Arnekleiv, Marit Ishol Skogan, Karoline Öffigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis toimus pühapäeval viimase võistlusena naiste teatesõit. Võidu noppis Norra, kuid nende avavahetust sõitnud Juni Arnekleiv pääses lasketiirus napilt kokkupõrkest telekaameraga. Norra koondise treener Siegfried Mazet oli olukorra pärast maruvihane.

Norra meedia kirjutas, et teatevõistlus algas dramaatilise intsidendiga, kus Arnekleiv oli sunnitud kummardama, et pääseda lasketiirus kokkupõrkest kraanakaameraga. Mazet võttis koheselt ühendust korraldajatega ning ütles neile, et selline asi ei tohi korduda.

«Teleoperaator oli lasketiirus Junile väga lähedal. Ta peab olema ettevaatlikum. Ma ütlesin seda nüüd teleproduktsiooni juhile,» ütles Mazet NRK-le. Videot Arnekleivi intsidendist kaameramehega näeb NRK veebilehelt.

Endine laskesuusataja ja nüüdne Rootsi televisiooni ekspertkommentaator Björn Ferry arvas, et selliseid asju ei tohiks juhtuda. «Muidugi ei tohiks sportlasi takistada. Nad üritavad arendada telepildi tootmist nii, et nad saaksid ilusaid kaadreid, kuid see ei tundunud väga ilus olukord,» ütles Ferry SVT-le.

Teatesõidu võitis Norra naiskond (1:07.39,0; 0+6), teine oli Rootsi (+31,6; 0+10) ja kolmanda koha noppis Prantsusmaa (+1.01,5; 1+8). Eesti naiskond võistlusel ei osalenud, sest Susan Külm oli nakatunud koroonaviirusega ning nelja sportlast ei olnud võimalik välja panna.

Naiste 4x6 km teatesõidu tulemused

Foto: biathlonresults.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles