Käsipalli karikavõitja selgitati karistusvisetega

Postimees Sport
Copy
Eesti meeste karikavõitja Mistra.
Eesti meeste karikavõitja Mistra. Foto: Joonas Kuuskla/Eesti Käsipalliliit

Täna pandi Raasiku spordihoones punkt Eesti käsipalli meeste karikavõistlustele. Karikas jäi koju, sest finaalturniiri võitis Mistra, kes vormistas võidu karistusvisetega, olles Viljandist parem seisuga 24:22 (12:9). Pronksimängus jäi peale Põlva Serviti, kes võitis SK Tapat skooriga 38:12 (19:4).

Finaalmäng pakkus rohkesti füüsilist mängu, pinget ja tasemel väravaid. Skoori avas 3. minutil Mistra, kui Vladyslav Naumenko palli Rasmus Otsa väravapuuri saatis. 8. minutiks viisid kodumeeskonna 4:2 ette Martin Nerut ja Kaspar Lees. 15. minutiks oli Mistra visanud 6 väravat ja endale lasknud visata vaid 4.

Võistkonna kaheväravaline edu kerkis 20. minutil 3 värava peale, kui väravavaht Armis Priskus 2 järjestikust väravat kirja sai. Serhii Orlovskyi tegi vahemaa neljaväravaliseks numbritega 10:6. Minut hiljem tuli Orlovskyilt järjekordne värav, skooriks 11:6. Esimese poolaja viimastel minutitel tuli Viljandi Koksi ja Kristjan Kooviti väravatega viigile lähemale. Sedasi lõppes esimene poolaeg seisuga 12:9, mis rääkis Mistra kasuks.

Teise poolaja esimese 10 minuti täitudes oli Viljandi saanud kirja 2 väravat, Mistra 3. Kooviti, Koksi, Aleksander Pertelsoni ning Mikk Variku väravad tõid Viljandi 45. minutiks ligilähedale viigile, seisuks 14:15. 15:15 viik saabus 47. minutil Basarabi väravast.

8 minutit ei leidnud Mistra Viljandi väravasuud üles kuni lõpuks Martin Nerut ja Priskus väravad kirja said ja kodumeeskonna 2 tabamusega ette viisid. 17:17 viigistava värava tõi 53. minutil Viljandi Simon Drõgin. 2 minutit oli lõpuni mängida ja skoor oli 19:19.

Mõlema meeskonna viimased rünnakud ebaõnnestusid, mistõttu lõppes normaalaeg seisuga 19:19 ja matš läks karistusviseteni välja. Karistusvisete tulemusena võitis karika Mistra, skooriks 24:22.

Mistra meeskonnast realiseerisid oma karistusvisked Vladyslav Naumenko, Serhii Orlovskyi, Andris Celminš, Arno Vare ja Urmas Rõuk.

Viljandi võistkonnast realiseerisid oma karistusvisked Hendrik Koks, Kristo Voika ja Andrei Basarab. Kolmanda viskajana peale läinud Aleksander Pertelson viskas posti.

Karikavõitja Mistra resultatiivseimad olid Serhii Orlovskyi 5 väravaga ja Vladyslav Naumenko 4 väravaga. Viljandi resultatiivseim oli Hendrik Koks 9 väravaga.

Kohtumise parimateks mängijateks valiti väravavahid – Mistra parimaks mängijaks oli Armis Priskus ja Viljandi parimaks Rasmus Ots.

«Mäng oli ilus, mäng oli agressiivne. Pall liikus, mõlemal pool oli emotsiooni, publik aitas kaasa. Nauditav. See ongi käsipall,» lausus värske karikavõitja Armis Priskus.

«Võit jäi realiseerimise taha ja esimese poolaja krambi alla. Jäime hätta, lasime ennast väga lihtsates kohtades ära karistada. Lasime sisuliselt üks ühele olukordades saada minu vastu. Rünnakul panime väga-väga lihtsalt hakkama,» kommenteeris Ots. «Üks asi on see, kui väravavaht tõrjub, teine asi, kui me ei saa raamilegi pihta. Meil oli väga palju praaki sellise mängu kohta. Kahju, et see praagihulk pidi just finaali sattuma.»

Serviti murdis Tapa

Pronksimängus oli kaalukauss selgelt Serviti poole kaldu. Pärast 6. minuti 3:3 seisu läks favoriit Serviti oma rada pidi. Matši 15. minutiks oli Serviti sooritanud 8:0 spurdi, skooriks 11:3. Ka 10 minutit hiljem oli Tapa endiselt realiseerinud vaid 3 väravat – üks Marcus Rättelilt, üks Endrik Jaaniselt ja üks Ilja Kosmirakilt. Tapa 20-minutilise väravate põua lõpetas Marten Saar 28. minutil. Esimene poolaeg lõppes seisuga 19:4 Servitile. 19-st väravast 7 kuulus Serviti ääremängijale Henri Sillastele.

Teine poolaeg kulges sama malli järgi – Serviti mängupilt oli kiire, Tapa oma malbe. 40. minutil oli skooriks 28:6, kui Tõnis Kase palli väravasse saatis. Mängu 50. minutiks oli seis 31:10. Nõnda võitis Serviti pronksi lõpptulemusega 38:12.

Serviti eest viskas enim väravaid Henri Sillaste, kelle arvele jäi 10 väravat. Tõnis Kase viskas 6 väravat. SK Tapa resultatiivseim mängija oli Ilja Kosmirak 4 väravaga.

Kohtumise parimateks mängijateks valiti samuti väravavahid – Tapa parimaks mängijaks oli Jens Ülesoo ja Põlva parimaks Andero Viljus.

«Täna läks hästi. Loodame, et läheb edaspidigi. Tapal oli eilne hästi kõva mäng juba all. Meil ka muidugi, aga meil said nooremad ja värskemad jalad mängu,» kommenteeris Viljus.

«Eks ma arvan, et siin on mõned mängud all olnud ja osad põhikoosseisu mängijad peavad veel esiliigat ka mängima. See annab oma löögi. Põlva lihtsalt oli meist üle täna,B lausus Ülesoo.

Mistra – I koht

Urmas Rõuk, Aron Leppik, Martti Viitkar, Marek Kopli, Carl-Eric Uibo, Arno Vare, Armis Priskus, Johannes Paju, Martin Johannson, Risto Kiil, Serhii Orlovskyi, Vladyslav Naumenko, Kaspar Lees, Patrick Padjus, Martin Nerut, Rauno Kopli, Markus Kask, Mikola Naum, Andris Celminš, Kaspar Nurmet.

Peatreener Jüri Lepp. Esindaja Aleksander Kesküla. Füsioterapeut Kert Kähari.

Viljandi HC – II koht

Averi Hännile, Aleksander Pertelson, Kristjan Koovit, Kristofer Robin Soomets, Kristjan Heinla, Simon Drõgin, Mikk Varik, Hendrik Koks, Sten Maasalu, Martin Braun, Rasmus Ots, Andrii Basarab, Robin Liinsoo, Robert Lõpp, Peeter Parik, Jaan-Paul Varik, Johannes Pertelson, Kristo Voika.

Peatreener Marko Koks. Treenerid Rasmus Ots ja Kristo Voika.

Põlva Serviti – III koht

Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Robin Oberg, Kermo Saking, Joonas Vassiljev, Mathias Rebane, Jürgen Rooba, Eston Varusk, Henri Sillaste, Karl Markus Kannel, Arturs Meikšans, Andero Viljus, Anatolii Chezlov, Jaanus Peeter Rüütli, Karlis Kalk, Aron Saarna, Jass Einassoo, Hendrik Varul, Alfred Timmo, Stanislav Kholodiuk.

Treenerid Kalmer Musting ja Rein Suvi. Esindaja Andres Neeme. Füsioterapeudid Allar Lamp ja Ly Kamja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles