Aasta meesjalgpalluriks valiti Karol Mets

Karl Mihkel Eller
Copy
Karol Mets.
Karol Mets. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalliliit (EJL) kuulutas täna Estonia kontserdisaalis toimunud Jalgpalligalal välja parimad jalgpallurid. Aasta meesjalgpalluriks valiti rahvuskoondise kapten ja Saksamaa esiliigasse kuuluva St. Pauli keskkaitsja Karol Mets.

Hääletusel edestas Mets esikolmikusse jõudnud Joonas Tamme ja Markus Poomi. Sel aastal oma 30. sünnipäeva tähistanud Mets on EM-valikmängudes olnud Eesti koondise kaitseliini tugitala: kokku osales ta seitsmes kohtumises ning tegi kõigis täismängu, jättes kaartide tõttu vahele vaid kohtumise Aserbaidžaaniga. Jaanuaris liitus Mets esialgu laenulepingu alusel ja hiljem ametlikult Saksamaa esiliigaklubi St. Pauliga, kellega asutakse praegu ühegi kaotuseta liigatabeli liidrikohal, kirjutatakse EJLi pressiteates.

Aasta meesjalgpalluri hääletuse tulemused:

1. Karol Mets 212 punkti (68 esikohta)

2. Joonas Tamm 48 punkti

3. Markus Poom 42 punkti (1 esikoht)

4. Karl Jakob Hein 38 punkti (2 esikohta)

5. Mattias Käit 35 punkti (1 esikoht)

6. Maksim Paskotši 32 punkti

Traditsiooniliselt autasustati auhinnagalal aasta parimaid võistkondi ning kuulutati välja aasta silmapaistvaimad jalgpallurid, sealhulgas parim mees- ja naisjalgpallur ning mees- ja naisjuunior. Üle anti EJL teenetemärgid ning Albert Vollrati nimeline aasta treeneri auhind.

Aasta naisjalgpalluriks sai FC Flora ründaja Lisette Tammik. 25-aastane Tammik esindas tänavu naiste koondist 12 mängus, kui kuulus kõigis kohtumistes algkoosseisu ning lõi kokku kaheksa väravat.

Tammikul on edukas aasta olnud ka klubitasandil: Tallinna FC Flora koosseisus tuli ründaja Eesti meistriks, superkarika võitjaks ning teenis Balti liigas hõbeda. Naiste Meistriliigas oli Tammik täpne 20 korral ning jagab liiga parimate väravaküttide edetabelis 3.–5. kohta. Septembrikuus naiste Meistrite liiga eelringis käis Tammik klubi eest väljakul kahes kohtumises ja lõi kaks väravat.

Meesjuunioriks valiti Zürichi Grasshopperi kaitsja Maksim Paskotši ja naisjuunioriks Tartu JK Tammeka ründaja Liisa Merisalu.

Albet Vollrati auhind aasta treenerile läks esmakordselt duole, selle said Tallinna Kalevi Premium liiga kolmandaks tüürinud kaaspeatreenerid Aivar Anniste ja Daniel Meijel.

Naiste meistriliiga parimaks valiti Lisette Tammik (FC Flora), meeste meistriliiga parim oli Konstantin Vassiljev (FC Flora).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles