Kotsar aitas Baskonia väga tähtsa võiduni

Karl Mihkel Eller
Copy
Võiduka Baskonia mängijad, keskel (valge rätikuga) Maik-Kalev Kotsar.
Võiduka Baskonia mängijad, keskel (valge rätikuga) Maik-Kalev Kotsar. Foto: Baskonia/X

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteiz Baskonia alistas Hispaania meistriliigas koduväljakul Tenerife 104:100. Tegemist oli olulise võiduga, sest sellega kinnistati oma kohta punktitabeli kaheksa parema seas.

Algkoosseisu kuulunud Kotsar teenis võidumängus 29 minutit mänguaega ja viskas selle jooksul 11 punkti, noppis neli lauapalli ja andis neli resultatiivset söötu. Baskonia parim oli serblane Vanja Marinkovic 25 punktiga. Üleplatsimees oli Tenerife mängumees Jaime Fernandez 27 punktiga. Raieste kohtumises platsile ei saanud.

Baskonia teenis kuue kaotuse kõrvale hooaja seitsmenda võidu ja on liigatabelis seitsmes. Sama palju võite ja kaotusi on veel neljal meeskonnal, seega on iga võit äärmiselt oluline. Täna kaotuse saanud Tenerifel ongi vaid võit vähe, kuid praegu langeti 11. kohale. Tähtis on 17. vooru järel mahtuda kaheksa parema sekka, sest vaid nemad pääsevad veebruaris karikamängudele.

Nädal oli Baskonia jaoks äärmiselt edukas, sest lisaks võidule koduliigas nopiti kaks skalpi ka Euroliigas, kui kodusaalis alistati Belgradi Crvena zvezda 87:85 ja Istanbuli Fenerbahce 80:79.

Ka järgmine nädal on eestlaste klubi jaoks tihe. Juba teisipäeval võõrustatakse Hispaania kõrgliiga punast laternat, vaid ühe võidu saanud Palenciat. Neljapäeval mängitakse Euroliiga mäng taas kodusaalis, seekord võõrustatakse tabeli kolmandat Bologna Virtust. Nädal lõpeb pühapäeval võõrsil mänguga Barcelona vastu, tegemist on Liga ACB kohtumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles