Püha graali võitmine polegi Rovanperäle maailmas kõige olulisem asi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kahekordse maailmameistri Kalle Rovanperä järgmise aasta kalender on veel lahtine, kuid päris kindlalt võib öelda, et Rally1-autoga näeb teda rajal Soome MM-etapil. Kuigi hooaja kokkuvõttes on ta kaks aastat järjest võitnud, siis kodumaal pole ta veel triumfeerinud. 23-aastase Jyväskyläst pärit noormehe sõnul see teda väga ei häiri ning Soome MM-ralli võitmine pole maailma kõige olulisem asi.

Rovanperä jätkab 2024. aastal WRC-sarjas sõitmist osalise koormusega. Teada pole täpne etappide arv ning kalender, kuid võib kergemat sorti mürki võtta, et suvistel kiiretel kruusarallidel Poolas, Lätis ja Soomes on ta rajal.

Võiks arvata, et sünnilinnas toimuva MM-ralli esikoha puudumine võiks Rovanperät häirida, kuid ta ise seda ei arva. «Kõik teised tunduvad minust paremini teadvat, et ju on Soome mulle kõige olulisem ralli. Muidugi oleksin võinud sel aastal siin võita, oleks olnud tore, kuid nii ei läinud ja ma pole pettunud. Oleksin tahtnud seda teha oma kodulinnas ja kodumaal, kuid see pole maailma suurim asi,» ütles Rovanperä DirtFishile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles