Iluuisutaja Petrõkina murdis jala

Karl Mihkel Eller
Copy
Niina Petrõkina
Niina Petrõkina Foto: Madis Veltman

Eesti Uisuliit kinnitas täna jaanuaris toimuval iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel osaleva Eesti koondise, kuhu suure tõenäosusega ei kuulu meie praegune parim iluuisutaja Niina Petrõkina, kes murdis eelmisel nädalal jala.

Eelmisel nädalal toimunud ISU Challenger seeria võistlusel Zagrebis kukkus Petrõkina viimasel treeningul enne võistlust. 19-aastane iluuisutaja viidi haiglasse, kus tehti röntgen, mis luumurdu ei tuvastanud. Eestis tehtud uuringul selgus kahjuks, et tegemist ikkagi on jalaluu murruga ja esialgse prognoosi kohaselt ta EMil võistelda ei saa, kirjutas uisuliit pressiteates.

Petrõkina oleks suure tõenäosusega EMil medalipretendent, sest on tänavu GP-etappidel saanud kolmanda ja neljanda koha. Mullu oli ta EMil kuues ja MMil üheksas.

2024. aasta EM toimub 8.–14. jaanuarini Kaunases ning naiste üksiksõidus on Eestil võimalik välja panna kaks sportlast. Praeguse seisuga on nendeks küll Petrõkina ja Nataly Langerbaur, kuid kuna Petrõkina suure tõenäosusega vigastusest ei parane, siis pääseb EMile ka varuvõistleja Kristina Lisovskaja. Varem Eestit EMil esindanud Eva-Lotta Kiibus on kimpus vigastusega.

Meeste üksiksõidus on Eestil kaks kohta, jääle pääsevad Aleksandr Selevko ja Mihhail Selevko, varuvõistleja on Arlet Levandi. Jäätantsus esindavad Eestit Solene Mazingue – Marko Jevgeni Gaidajenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles