VIDEO Kätest ja jalgadest ilma jäänud olümpiavõitja on tagasi jääl

Postimees Sport
Copy
Roman Kostomarov (vasakul) ja Tatjana Navka 2006. aastal Tallinnas Jääsümfoonial.
Roman Kostomarov (vasakul) ja Tatjana Navka 2006. aastal Tallinnas Jääsümfoonial. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Venelasest jäätantsu olümpiavõitja Roman Kostomarov on tagasi jääl pärast seda, kui jäi aasta alguses haiguse tõttu ilma kätest ja jalgadest. 46-aastane venelane postitas Instagrami video, mis näitab, et ta on õppinud uisutama ka käe- ja jalaproteesidega.

Eelmisel talvel viidi Kostomarov raskekujulise kopsupõletikuga kriitilises seisus haiglasse ja pandi kunstlikku koomasse. Ilmselt koroonaviiruse põdemisest tekkinud tüsistuste tõttu olid tal probleemid vereringlusega ja oli suur sepsise ehk veremürgistuse oht. Seetõttu otsustasid arstid endise uisutaja mõlemad jalad ja käed amputeerida. Venemaa meedia teatel oli mees amputeerimisega nõus.

Nüüd teatas ta, et järgmisel kevadel linastub dokumentaalfilm kunagise iluuisutamislegendi tervisedraamast. Alustades võitlusest elu ja surma peale kuni lõplikku ellu naasmiseni.

Viimaste kuude jooksul on Kostomarov Instagramis jaganud edusamme, näiteks stseene tennisemängust, jõutreeningust või isegi ujumisest.

2006. aasta Torino olümpiamängudel võitsid jäätantsus Tatjana Navka ja Roman Kostomarov kuldmedali. Paar tuli kahel korral maailmameistriks, nad võitsid kolm EM-kulda ja võidutsesid kolmel korral GP-finaaletapil. Lisaks triumfeerisid nad 1996. aastal juunioride MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles