Politsei võib kümned tuhanded jalgpallifännid marru ajada

Karl Mihkel Eller
Copy
Õllemüük oli lubatud isegi mullusel MMil, mis toimus Kataris. Aga kas alkohol võib Saksamaal toimuval EM-finaalturniiril keelu alla minna?
Õllemüük oli lubatud isegi mullusel MMil, mis toimus Kataris. Aga kas alkohol võib Saksamaal toimuval EM-finaalturniiril keelu alla minna? Foto: MARKO DJURICA / REUTERS / Scanpix

Järgmisel suvel toimub Saksamaal jalgpalli EM-finaalturniir, mis on pannud ühe kohaliku politseiülema muretsema. Gelsenkircheni politseiülem Peter Both uurib võimalust keelata alkoholi tarbimine jalgpallistaadionitel ja avalikus ruumis. Paljudes Euroopa riikides, näiteks Inglismaal, Saksamaal ja Poolas, käivad jalgpall ja õlu käsikäes. See võib järgmisel suvel muutuda.

2024. aastal toimuv EM-finaalturniir on fännidele suur pidu, sest neid tõotab Euroopa suurriiki reisida miljoneid. Paljusid neist võib aga tabada ebameeldiv üllatus, sest politsei soovitab keelustada alkoholi, sealhulgas ka õlle tarbimise palliareenil.

Gelsenkirchenis elab üle 250 000 inimese ning sealne politseijuht tuli lagedale seisukohaga, et õllekraanid tuleks sootuks kinni keerata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles