BLOGI PSG pääses üle noatera ikkagi 16 parema hulka, inglased taas nukrutsemas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas pandi punkt alagrupiturniirile.

E-alagrupp:

Madridi Atletico – Rooma Lazio 2:0 (6. Antoine Griezmann, 51. Samuel Lino)

Glasgow Celtic – Rotterdami Feyenoord 2:1 (33. Luis Palma, 90.+1. Gustaf Lagerbielke – 82. Yankuba Minteh)

Hispaanias oli mängus E-alagrupi esikoht ning selle võttis väga kindlalt endale Atletico. Koduväljakul alistati Griezmanni ja Lino väravatest 2:0 Lazio. Teises kohtumises teenis Celtic esimese võidu, kui esimese lisaminuti tabamusest seljatati 2:1 Feyenoord.

Lõpuks on pingerivi järgmine, kus Atletico ja Lazio jätkavad Meistrite liiga 16 parema hulgas. Feyenoord võtab koha sisse Euroopa liigas.

Standings provided by Sofascore

F-alagrupp:

Dortmundi Borussia – Pariisi Saint-Germain 1:1 (51. Karim Adeyemi – 56. Warren Zaïre-Emery)

Newcastle United – AC Milan 1:2 (33. Joelinton – 59. Christian Pulicic, 84. Samuel Chukwueze)

Surmagrupis jätkus võitlust viimaste minutiteni. Kui Dortmundi Borussia sai viimasele voorule kõige rahulikumalt vastu minna, siis ülejäänud meeskonnad heitlesid viimase pileti nimel 16 parema hulka.

Saksamaal toimunud kohtumises pääses Dortmund juhtima, mis avas ukse Newcastle'ile ja AC Milanile, ent lõpuks suutis PSG 1:1 viigi välja võidelda. See tähendas, et Saksamaal mänginud Dortmund ja PSG pääsesid vastavalt esimese ja teisena alagrupist edasi.

Inglismaal toimunud kohtumises omas Newcastle isegi mõnda aega võimalust Meistrite liigas edasi pääseda, ent lõpuks tunnistati sootuks AC Milani 2:1 paremust. See tähendab, et inglaste eurohooaeg sai lõpu ja Euroopa liigas jätkab Itaalia klubi.

Standings provided by Sofascore

G-alagrupp:

Belgradi Crvena zvezda – Manchester City 2:3 (76. In-Beom Hwang, 90.+1. Aleksandar Katai – 19. Micah Hamilton, 62. Oscar Bobb, 85. Kalvin Phillips)

Leipzigi RB – Berni Young Boys 2:1 (51. Benjamin Šeško, 56. Emil Forsberg – 53. Ebrima Colley)

Selles alagrupis polnud enne viimast vooru enam midagi otseselt mängus. Nõnda saatiski valitsev meister City väljakule koosseisu, mis koosnes peamiselt vahetusmeestest. Samas said nad ülesandega ilusti hakkama, kuna Sebriast naastakse 3:2 võiduga. Seejuures said nii Hamilton, Bobb kui ka Phillips kirja enda hooaja esimese tabamuse. Esimese jaoks oli tegemist üldse debüüdiga.

Leipzig tõestas Saksamaal, et nemad olid selle neliku paremuselt teine meeskond. Ainult City paremust tunnistanud Leipzig pani viimases mängus 2:1 pikali šveitslaste Young Boysi. Kõik väravad sündisid teise poolaja alguses.

Meistrite liiga kaheksandikfinaalis jätkavad nõnda City ja Leipzig. Euroopa liigas võtab koha sisse Young Boys ning Crvena zvezda peab ootama uut eurohooaega, et tulemusi parandada.

Standings provided by Sofascore

H-alagrupp:

Antwerpeni Royal – FC Barcelona 3:2 (2. Arthur Vermeeren, 56. Vincent Janssen, 90.+2. George Ilenikhena – 35. Ferran Torres, 90.+1. Marc Guiu)

FC Porto – Donetski Šahtar 5:3 (9.,43. Galeno, 62. Mehdi Taremi, 75. Pepe, 82. Francisco Conceicao – 29. Danõlo Sikan, 72. Stephen Eustaquio (ov), 88. Eguinaldo)

Viimase pileti kaheksandikfinaali mängisid välja Portugalis FC Porto ja Donetski Šahtar. Tulises heitluses nähti koguni kaheksat väravat, ent kodumeeskond hoidis selgelt initsiatiivi. Suurema osa kohtumisest vähemalt kaheväravalises eduseisus olnud Porto teenis lõpuks 5:3 võidu.

Teises kohtumises oli mängus ainult au, kuna koduväljakul mänginud Antwerpen polnud viie kohtumisega suutnud ühtegi punkti teenida. Nukrale seeriale pandi võimas punkt, kui koduväljakul alistati 3:2 FC Barcelona. Seejuures sündis Belgia klubi võiduvärav teisel lisaminutil, olles mõned hetked varem lubanud hispaanlastel viigistada.

Lõpuks teenis Barcelona ikkagi esikoha, kellele järgnesid Porto ja Šahtar. Viimane neist jätkab oodatult Euroopa liigas.

Standings provided by Sofascore

Enne mänge:

E-alagrupp:

Madridi Atletico – Rooma Lazio (kell 22.00)

Glasgow Celtic – Rotterdami Feyenoord (kell 22.00)

Selles nelikus on selge kõikide meeskondade edasine saatus, ent otsustavas voorus selgitavad Hispaanias E-alagrupi esikoha Atletico ja Lazio. Hetkel on trumbid taskus kodumeeskonnal, kel kirjas 11 punkti, Lazio 10 vastu.

Teises kohtumises on Celticul mängus lihtsalt au ning võimalus teenida hooaja esimene ja ka ainus võit Meistrite liiga alagrupiturniiril ühe viigipunkti kõrvale. Euroopa liigasse läheb siit nelikust Feyenoord, kel kirjas enne tänast kuus silma.

F-alagrupp:

Dortmundi Borussia – Pariisi Saint-Germain (kell 22.00)

Newcastle United – AC Milan (kell 22.00)

Surmagrupiks nimetatud nelikust võib ainsana viimasele voorule kergemalt vastu minna sakslaste Borussia, kel juba kindlustatud edasipääs 16 parema hulka. Teised kolm meeskonda hakkavad heitlema nii Meistrite liigas jätkamise eest kui ka Euroopa liiga pileti nimel.

Enne viimast mänguvooru on trumbid PSG taskus, kellel kirjas seitse punkti. Nii Newcastle kui ka AC Milan on kogunud viie vooruga viis silma.

Surmagrupi võimalikud lahendused

PSG jätkamine Meistrite liigas:

  • Võidetakse viimases voorus Dortmundi Borussiat
  • Viigistatakse Dortmundiga ja Newcastle ei võida AC Milani
  • Kaotatakse Dortmundile, ent Newcastle ja AC Milan lepivad viiki

Newcastle jätkamine Meistrite liigas

  • Alistatakse koduväljakul AC Milan ja PSG ei võida Dortmundi Borussiat

AC Milani jätkamine Meistrite liigas:

  • Alistatakse Newcastle United ja PSG kaotab Dortmundi Borussiale

G-alagrupp:

Belgradi Crvena zvezda – Manchester City (kell 19.45)

Leipzigi RB – Berni Young Boys (kell 19.45)

Selles alagrupis on kõik positsioonid juba enne viimast vooru kindlad ning otseselt midagi enam edasipääsude osas mängus pole. Alagrupi võidab Manchester City, kes seni ainult võite tunnistanud. Nemad omavad võimalust tõusta Madridi Reali kõrvale ehk meeskondade hulka, kes läbisid alagrupiturniiri ainult võites.

Juba praegu on kindel, et edasipääsu Meistrite liigas tagab ka Leipzigi RB ja Euroopa liigas jätkab šveitslaste Young Boys.

H-alagrupp:

Antwerpeni Royal – FC Barcelona (Kell 22.00)

FC Porto – Donetski Šahtar (kell 22.00)

Viimases alagrupis on mängus üks kahest lahtisest piletist Meistrite liiga kaheksandikfinaali. Selle eest asuvad Portugalis lahingusse FC Porto ja ukrainlaste Šahtar. Enne kohtumist hoiab eelist kodumeeskond, kellele piisab ka viigist, et Meistrite liigas jätkata. Šahtar peab tingimata võitma.

Teises kohtumises on FC Barcelonal juba esikoht kindlustatud. Nõnda võetakse ehk veidi rahulikumalt ning seda loodavad ilmselt ka Belgia klubi toetajad, kuna Antwerpeni klubi on Meistrite liigas tänavu ainus, kel viie kohtumisega punktiarve avamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles