Tuuli Tomingas tegi möödalasust hoolimata hooaja parima etteaste

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Reiko Kolatsk / ELSF

Laskesuusatamise MK-sari jätkub Šveitsis Lanzerheides, kus sõideti neljapäeval naiste sprindivõistlus. Eesti koondise parimana teenis Tuuli Tomingas 11. koha. Võistluse võitis prantslanna Justine Braisaz-Bouchet.

Lanzerheides näitas parimat minekut Braisaz-Bouchet, kes ei eksinud lasketiirudes kordagi. Suusarajal teist aega näidanud prantslanna finišeerus lõpuks sprindis ajaga 22.13,0.

Poodiumile mahtusid ainult suurte taliriikide sportlased. Teise koha teenis MK-sarja üldliider Ingrid Landmark Tandrevold (+12,2) ja poodiumi viimasele astmele kerkis Lisa Vittozzi (+17,2). Kogu esikolmik läbis lasketiirud puhaste paberitega.

Vägeva esituse pakkus ka Tuuli Tomingas, kes lõpetas võistluse ühe möödalasu juures 11. kohaga. Suusarajal taas esikümnesse mahtunud Eesti esinumber kaotas lõpuks võitjale 1.27,2.

«Tore, mis ma muud öelda oskan. Ma ei saanud aru enda pingutusastmest. Tundsin, et ei saanud kõike võlja või ei oska sõita siin rajal, eriti laskumistel. Kui ei anna endast maksimumi, siis on tunne selline «no jah»,» lausus Tomingas ETV otse-eetris antud intervjuus. «Ma ei arvanud, et täna sõit aja mõttes nii normaalne tuleb. Hochfilzenis 

Tänase kohaga astus Tomingas suure sammu ka pühapäeval toimuva ühisstardiga sõidu suunas. Sinna pääsevad MK-sarja 25 paremat sportlast, kellele lisaks veel Lanzerheides ilusaid etteasteid pakkunud viis laskesuusatajat, kes ei mahu eelnevalt nimetatute hulka. Tomingas on tänaseks kogunud MK-sarjas 102 punkti, millega kerkis üldarvestuses 19. reale.

Tomingas ei varjanud, et sel nädalavahetusel on just ühisstardiga sõitu pääsemine peamine eesmärk. «See oleks tore küll,» jäi Tomingas tagasihoidlikuks.

Eesti koondisest laupäeval sõidetavasse jälitussõitu veel ka koroonaviirusest taastunud Susan Külm. Lasketiirud eksimusteta läbinud kaotas lõpuks võitjale 2.56,7, mis andis täna 45. koha. Regina Ermits (3 eksimust, +3.27,3) leppis 61. ja Hanna-Brita Kaasik (3, +4.41,2) 75. kohaga. Seejuures jäi Ermitsal jälitussõidust lahutama 2,3 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles