Tagasihoidlikult esinenud Kristjan Ilves peab lootma olude paranemisele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: FLAWIA KRAWCZYK / EESTI SUUSALIIT

Pärast nädalast pausi on Austrias jätkumas kahevõistlejate MK-sari. Ramsaus toimuval etapil peeti esmalt proovivõistlus, kus Kristjan Ilves piirdus 15. kohaga.

Proovivõistlusel olid tingimused väga muutlikud ning seetõttu suurenes märgatavalt õnne väärtus. Mitmel MK-sarja tugevamal kahevõistlejal tuli toime tulla oluliselt keerulisemate oludega kui konkurentidel. Nõnda läks ka Ilvesel.

MK-sarja üldarvestuses seitsmendat positsiooni hoidev Ilves hüppas proovivõistlusel ainult 88,5 meetrit, millega ei saanud kaugeltki rahul olla. 110,9 punkti andsid 52 mehe konkurentsis 15. koha ning sellest seisust oleks kõrge positsiooni saavutamine keeruline.

PCR-võistlus on vajalik, sest kui mingil põhjusel ei saa suusahüpete võistlusvooru pidada, pannakse murdmaasõiduks stardirivi paika just PCR-võistluse põhjal. Ramsaus on kavas reedel ühisstardiga võistlus ning seejärel laupäeval ajaloo teine kompaktvõistlus. Just PCR-võistluse järgi starditakski kompaktvõistlusele.

Ilves läheks nõnda suusarajale 15. positsioonilt, kaotades liidrile 48 sekundit. Esikoha teenis seejuures austerlane Stefan Rettenegger, kes suutis keerulistes oludes lennata 94,5 meetrit. MK-sarja valitseja Jarl-Magnus Riiber piirdus halvimates oludes 87 meetriga ja leppis viienda positsiooniga.

Ramsau PCR-võistluse 15 parimat

Foto: FIS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles