BLOGI Kristjan Ilves jäi loteriiks muutunud võistlusel esikümnest välja, võit kodumäel võistelnud Lamparterile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Kahevõistluse MK-sari jätkub Ramsaus, kus on võistlustules ka Kristjan Ilves. Reedel selgiti parimad ühisstardiga sõidus. Eesti parim kahevõistleja teenis 13. koha. Võistluse võitis mullu MK-sarja üldvõitjaks kroonitud Johannes Lamparter.

Enne võistlust:

Maailmakuulus suusameka Ramsau on kahevõistlejatele kolmas peatuspaik tänavusel hooajal. Austrias sõidetakse tavapäratult reedel ja laupäeval ning kavas pole ühtegi stardi, mis toimuks Gunderseni meetodil.

Reedel on kavas ühisstardiga sõit. Nõnda läbitakse esmalt 10 km suusasõit ning seejärel minnakse hüppemäele. Tänavu on korra seda formaati juba kasutatud ning hooaja avaetapil triumfeeris ühisstardis sõidus MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber.

Eestlastest on tavapäraselt stardis ainult Kristjan Ilves, kes jahib endiselt hooaja esimest poodiumikohta. Tänavu ainult korra esikümnest välja jäänud Ilvese jaoks on Ramsau keeruline võistluspaik, kuna tema parimaks on seal varasemalt jäänud 14. koht. Ilvesel on nõnda võimalus esikümnesse jõudmisega murda Ramsau needus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles