Eva-Lotta Kiibus kaalus karjääri lõpetamist

Postimees Sport
Copy
Eva-Lotta Kiibusel jääb seljataha väga raske aasta.
Eva-Lotta Kiibusel jääb seljataha väga raske aasta. Foto: IMAGO / Antti Aimo-Koivisto / SCANPIX

Iluuisutaja Eva-Lotta Kiibuse viimased hooajad pole kulgenud soovitud viisil. Eriti keeruline oli lõppev aasta.

Jaanuaris 21. sünnipäeva tähistav eestlanna avas sotsiaalmeedias tausta.

«Viimane aasta on olnud ääretult keeruline ja raske. Niivõrd, et üks sotsiaalmeedia postitus seda koondada ei suuda. Aga üritan piirduda peamisega,» alustas Kiibus.

«Veebruaris sain diagnoosi mõlema jala sääreluu stressmurrule, mille täieliku taastumise eelduseks oli kahe kuu pikkune treeningpaus. See on ühe spordihinge ja iluuisutaja jaoks terve igavik. Ootused ja tahtmised ajaga aina kasvasid ning treeningutele naastes ei suutnud leida tasakaalu ja lasin enda suurtel eesmärkidel dikteerida oma tegutsemist. Augustis koormusvigastus naasis, jälle uus paus jäält, jälle kõik otsast peale. Lisaks füüsilisele mahajäämisele vormist, aina süvenev ebakindlus ning vaimne madalseis.

Sain korralikult mõelda, miks, milleks ja kuidas edasi. Kas edasi? Sellele küsimusele tuli vastus kohe, kahtlemata! Nii palju on veel ees ja teha. Esmaseks eesmärgiks sai vormi saamine ilma vigastust uuesti esilekutsumata. Selline lähenemine on pikema perspektiiviga, kuid võtab rohkem aega, seega tuli ka võistlustest seniks loobuda.

Ma endiselt armastan sporti, armastan iluuisutamist, paraku see tähendab ka nendega kaasnevate raskustega toimetulemist. Ja ma usun, et ma tulen toime, olen jääle naasmisest nädalast nädalasse panustanud ning pühendunud iga päev treeningutele. Mu kõrval on tugev ja motiveeritud tiim, kellega koos suudan oma eesmärgid täita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles