Rehemaa kukkus suusatades järsakust alla ja vigastas selgroogu

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste murdmaasuusakoondise peatreener Aivar Rehemaa kukkus Norras Trondheimis suuski testides õnnetult ja teda ootab pärastlõunal ees operatsioon.

Eesti suusaliit andis pressiteate vahendusel teada, et Rehemaa kukkus tänase võistluspäeva eel varahommikul suuski testides tähistamata testinõlva äärest alla.

Testinõlva pidurdusala oli ilmastikuoludest tulenevalt jäine ja pidurdusala lõpp korraldajate poolt aiaga tähistamata. Pidurdusala lõppes kaks meetri kõrguse järsakuga, kust Rehemaa õnnetult alla kukkus ning selgroo ühte lüli vigastas.

Rehemaale osutati kohest arstiabi ja toimetati haiglasse parimate Norra arstide hoole alla, kus pärastlõunal ootab ees ka operatsioon. Esialgse info kohaselt ei ole liikumisvõime Rehemaal kahjustada saanud ja operatsiooni järgselt on ees ootamas kaks-kolm kuud taastusravi, peale mida saab Rehemaa taas jätkata oma lemmikalaga – murdmaasuusatamisega – tegelemist.

Eesti suusaliit palub hetke olukorda arvestades anda kõigil Rehemaale mõned päevad rahu, et ta saaks keskenduda taastumisele.

Eesti murdmaakoondise juhi kohustused võtab ajutiselt üle suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll, kes kinnitas ühtlasi Postimehele, et õnnetusest hoolimata viiakse selle nädalavahetuse võistlustegevused plaanipäraselt lõpuni. 

Täna on Trondheimis kavas nii naiste kui ka meeste suusavahetusega sõit, kus võistlustules vastavalt ka Keidy Kaasiku ja Alvar Johannes Alev. Esialgu oli võistluseks üles antud ka Kaidy Kaasiku, kuid tema viimasel hetkel starti ikkagi ei tulnud. Põhjuse jäi Koll esialgu võlgu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles