Selgusid Eesti võrkpalliaasta parimad

Postimees Sport
Copy
Alar Rikberg valiti aasta treeneriks.
Alar Rikberg valiti aasta treeneriks. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval kuulutati Eesti võrkpallipere pidulikul galal Pärnu kontserdimajas välja eelmise klubihooaja, rannavõrkpallihooaja ja koondisesuve põhjal välja parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid.

Aasta võrkpalluri tiitli pälvisid Kertu Laak ja Märt Tammearu, aasta treeneri auhinna pälvis kolmandat aastat järjest Alar Rikberg. Rannavõrkpallis nimetati parimateks meie esipaarid Heleene Hollas – Liisa Remmelg ja Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar. Parim rannavolle treener on Rivo Vesik, seisab pressiteates.

25-aastane Kertu Laak valiti Eesti parimaks võrkpalluriks juba kuuendat korda. Diagonaalründaja tegi RC Cannes'i ridades Prantsusmaa kõrgliigas väga stabiilse ja resultatiivse klubihooaja, mis lõpetati 8. kohaga. Lisaks vedas eestlanna Cannes'i Prantsusmaa karikavõistlustel hõbedale. Laak esindas suvel Eesti rahvusnaiskonda Euroopa Hõbeliigas ja tema eestvedamisel võitis koondis seal ajaloolise kuldmedali. Nimetati Hõbeliigas kõige väärtuslikumaks mängijaks. Oli ka kodusel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril naiskonna kõige resultatiivseim mängija ja selge liider.

Märt Tammearu valiti parimaks teist aastat järjest, noore nurgaründaja klubihooaeg möödus Belgias Roeselare Knackis ja aitas meeskonna nii meistriliiga kullale ja ka Belgia superkarika võiduni. Pääses liiga sümboolsesse koosseisu parima nurgaründajana. 22-aastane Tammearu mängis lisaks Meistrite liiga alagrupiturniiril ja oli sealgi kandvas rollis. Edasi jätkus hooaeg CEV Cupil, kus pääseti finaali ja teeniti lõpuks hõbemedal. Suve esimeses pooles vigastusega hädas olnud Tammearu esindas Eesti koondist nii Euroopa Kuldliigas kui Euroopa meistrivõistlustel, olles sealgi põhikoosseisus.

Eesti rahvusmeeskonna ja Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg teenis parima treeneri auhinna kolmandat aastat järjest. Ta juhtis Bigbanki Eesti karikavõitjaks ja Balti liiga meistriks, Eesti meistrivõistlustel jäädi hõbedale. Eesti koondisega mängiti Rikbergi käe all Euroopa Kuldliigas ja Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril.

Rannavõrkpallis pälvisid taas parima tiitli meie esipaarid, meestest Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar ning naistest Liisa Remmelg ja Heleene Hollas. Mõlemad teevad kaasa MK-sarjas, lõppenud suvel mängisid Nõlvak – Tiisaar ka EMil, kus saadi 17. koht, MK-sarjas oldi parimal juhul viiendad. Hollas – Remmelg esindasid Eestit ka Rahvuste Karikal, MK-etappide parimaks saavutuseks jäid kahel korral hõbemedalid.

Parim rannavõrkpalli treener Rivo Vesik aitab lisaks Hollasele ja Remmelg nõu ja jõuga ka teisi Eesti paare ning lisaks juhendab Šveitsi duot Nina Brunner ja Tanja Hüberli, kelle aitas Euroopa meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles