Eesti astus neli väravat visanud liidri vedamisel esimese sammu Milano taliolümpia suunas (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Robert Arrak viskas OM-valikturniiril Reykjavikis kolme mängu peale kokku 7 väravat ja andis 8 väravasöötu. Otsustavas kohtumises Islandiga hiilgas ta 4 tabamusega.
Robert Arrak viskas OM-valikturniiril Reykjavikis kolme mängu peale kokku 7 väravat ja andis 8 väravasöötu. Otsustavas kohtumises Islandiga hiilgas ta 4 tabamusega. Foto: Facebook / Eesti Hoki / Márus Björgvin

Eesti jäähokikoondis võitis Reykjavikis peetud esimese Milano olümpiamängude valikturniiri ja jõudis järgmisele etapile. Otsustavas kohtumises alistati Island 6:0.

Rahvusvaheline hokiliit moodustas 2026. aasta talimängudele pääsemiseks algselt koguni neljaastmelise valiksarja, mis mitme eksootilise riigi loobumisel kahanes kolmeastmeliseks. Eesti tegi avalöögi sel nädalal ja täitis ülesande suuremate raskusteta.

Et järgmisele etapile pääses vaid võitja, mängisid Eesti ja Island mitte ainult esikohale, vaid ka OM-sarjas jätkamise peale. Juba esimesel minutil avas Robert Arrak skoori, 3. minutil tegi Nikita Fedorovitš 2:0. Ehkki pealevisete mõttes möödus kaks esimest kolmandikku üsna tasavägiselt (27-20 Eestile), oli meie meeste realiseerimine hea, viimaseks vaheajaks juhiti 5:0 ja mäng oli tehtud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles