JÄRELVAADATAV Selver/TalTech taastus karikafinaali kaotusest jõulise esitusega

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet (Balti)liigas pidi Võru VK Barrus koduplatsil tunnistama tabeliliidri Selver/TalTechi selget 3:0 (25:19, 25:16, 25:10) paremust. Matš on ärelvaadatav.

Rünnakul 55-protsendilise efektiivsusega tegutsenud Matthew Aubrey panustas võitu 13, kuue blokipunktiga säranud Marx Aru 11 ja Tristan Täht 10 punkti. Liiga suurima punktitooja Renato Oliveira Santose puudumisel tõusis Võru võistkonna resultatiivseimaks Kristo Kollo, kelle arvele kogunes 11 punkti.

Külaliste võidu võtmeks kujunes tugev blokk, mille abil teeniti 14 punkti. Võru esindus kogus blokis viis punkti. Rünnakuid lahendasid võitjad 41- ja kaotajad 33-protsendiliselt. Ainsana kaotuseta püsiv Selver/TalTech hoiab maksimaalse 36 punktiga turniiritabelis esikohta, kuue võidu kõrvale kuuenda kaotuse saanud Barrus Võru Võrkpalliklubi on 15 punktiga neljas.

Tabeliseis
Tabeliseis Foto: Kuvatõmmis

Enne kohtumist: 

Selver/TalTech on Cronimet liigas senini sammunud ainult võidult võidule ning 11 mängu järel nad veel kaotusekibedust tundnud pole. Küll tundsid nad seda nädalavahetusel peetud Aadu Luukase karikafinaalis, kui jäädi 2:3 alla Tartu Bigbankile. 

Võru VK Barrus on liigas senisest 11 kohtumisest võitnud kuus ja kaotanud viis mängu, millega hoitakse neljandat kohta. 

Võistkonnad on tänavu juba kolm korda omavahel vastamisi läinud ning senine saldo on 2–1 pealinlaste kasuks. 11. oktoobril Cronimet liiga raames toimunud kohtumises jäi 3:1 (25:20, 26:28, 25:23, 25:16) peale Selver/TalTech.

Seejärel kohtuti omavahel karikavõistluste poolfinaalseerias, kus avamängu võitis 3:1 (23:25, 25:23, 25:22, 25:19) Võru, ent kordusmatši omakorda 3:1 (25:22, 25:19, 20:25, 25:19) Selver/TalTech. Seejärel peeti finalisti selgitamiseks veel ka kuldne geim, kus jäi 20:18 peale Tallinna klubi. 

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal sõnas aasta viimase mängu eel, et tahaks pärast karika kaotust saada positiivseid emotsioone. «Selge see, et meil pole praegu lihtne olla, aga mingit ärakukkumist ei tule usutavasti. Elu läheb edasi ja tuleb end uuesti mobiliseerida. Mida varem me olnu unustame, seda parem.

Positiivse poole pealt loodan, et ehk oli karikafinaal meile äratusekellaks, et mingeid asju parandada, mis logisesid juba enne seda mängu. Võru on kindlasti näljane ja tahab ka aasta ilusti lõpetada. Aga ka meie ei lähe sinna midagi kinkima, tahame võita ja ilusa mängu teha,» kommenteeris Toobal.

Viimati Cronimet liigas Bigbankile alla jäänud Võru Barruse meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp tahab samuti aasta edukalt lõpetada. Barruse jaoks on oma fännide ees mängimine lisaboonus.

«Kodus ei saa me oma fännide ees kunagi allahindlust teha. Seega tahame muidugi aasta ilusti lõpetada, aga üks asi on tahtmine, teine see, kuidas välja tuleb. Eks palju oleneb ka sellest, kuidas Selver on karikafinaali kaotusest üle saanud ja kuidas see neid veel mõjutab või ei mõjuta. Eelmine kodumäng nendega oli positiivne (jutt käib karika poolfinaali avakohtumisest – toim), seega mingid märgid räägivad meie kasuks,» sõnas Lüütsepp ja vaatas tagasi hooaja esimesele poolele.

«Kokkuvõttes positsioneerume tabelis sellel kohal, mida väärime. Tahame palju ja oleme olnud lähedal ka tugevate alistamisele, aga midagi on puudu jäänud. Teise poolaasta tahame paremini suuta, peame trennis asju veel targemini ja suurema isuga tegema. Treenerina näen ma, et meil on teatud kohtades kasutamata potentsiaali ja selleks, et kõrgete kohtadeni küündida, tuleb see kätte saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles