Tartu Ülikool teenis eurosarjas magusa võidu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Rosenthal kohtumises Bristol Flyersiga.
Märt Rosenthal kohtumises Bristol Flyersiga. Foto: Diana Jeisn

Tartu Ülikooli Maks & Mooritsa teenis Põhja-Euroopa korvpalliliigas magusa võidu, kui oli kodusaalis 79:72 üle Bristol Flyersist.

Tartu võitis avaveerandi 16:13 ning oli poolajaks peal 37:28. Kolmanda veerandaja lõpuks olid tartlaste edunumbrid juba 61:49 ning kuigi brittidel õnnestus lõpuga veidi lähemale hiilida, polnud võitjas lõpuks kahtlustki.

Tartu resultatiivseim oli 25 punkti visanud Märt Rosenthal, Kristjan Kitsing toetas teda 15 ja Anatolyi Shundel 13 silmaga. Bristoli parimana viskas Trejon Jacob 19 punkti. 

Tartu Ülikool on Põhja-Euroopa korvpalliliigas võitnud kõik kolm seni peetud mängu, Bristolile oli see kolme võidu kõrvale teiseks kaotuseks.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Gundars Vetra sõnul suudeti mänguplaani täita. «Võrreldes Eesti-Läti liigaga on need mängud erineva stiiliga. Meil oli tunne, et kui suudame vastase kiire mängu peatada, siis viis-viie vastu oleme paremad. Nad said küll omajagu punkte poolkiiretest, aga suures plaanis saime ülesandega hakkama ja võidu kirja.

Korraks tuli mängu jooksul üks periood sisse, kus me nad järgi lasime, aga saime sellest üle. Meil on viimaste mängudega osadel mängijatel kogunenud päris palju mänguminuteid. Täna sai natuke laiema rotatsiooniga mängida ja anda enda tõestamise võimalust ka noorematele mängijatele. Reedel on ootamas veel viimane mäng enne pühi ja siis saame oma detsembrikuule hinnangu anda,» sõnas Vetra.

Standings provided by Sofascore

Lisaks Tartule oli Eesti korvpalliklubidest täna võistlustules ka Pärnu Sadam, kes jäi Paf Eesti-Läti ühisliiga raames 84:91 alla BK Ventspilsile. 

Pärnu resultatiivseim oli Troy Barnes 25 punktiga, Menno Dijkstra toetas teda 15 ja Isaiah Hart 14 punktiga. Ventspilsi parim oli Ishmael El-Amin 20 punktiga. 

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles