Operatsioonil käinud endist Eesti noortekoondislast ootab väga pikk vigastuspaus

Postimees Sport
Copy
Ken-Martti Reinart
Ken-Martti Reinart Foto: FIBA.com

Viimsi korvpalliklubi teatas, et nende 20-aastase ääremängija Ken-Martti Reinarti hooaeg on lõppenud. Oma vanuseklassi üks silmapaistvamaid mängijaid vigastas viimases kohtumises põlve ning käis juba operatsioonil.

Reinarti põlvevigastus mängus Läti Ülikooli vastu osutus nii tõsiseks, et paranemiseks tuli minna operatsioonilauale ning ees ootab 9 kuu pikkune taastusravi. See tähendab, et 20-aastase väikese ja suure ääre kohal mängiva Reinarti hooaeg on lõppenud. Reinarti teisipäeval toimunud põlveoperatsioon läks edukalt.

Käesoleval hooajal on noor mängumees esindanud Eesti-Läti liigas Viimsi meeskonda. Platsil on viibinud noormees keskmiselt 22,5 minutit, mille ajal on visanud 6,42 punkti. Varasemal hooajal TalTechi ridades olid vastavad näitajad 6 minutit ja 0,88 punkti.

Senise hooajaga jäi Reinart suures plaanis rahule, sest meeskond arenes pidevalt ning tema enda roll oli oluline. «Hooaeg algas küll tulemuste mõttes keeruliselt, aga nüüdseks on mängupilt paranenud ja mitmed võidudki kirjas. Isiklikus plaanis olin väga rahul oma rolliga võistkonnas ja usaldusega, mida sain treeneritelt. Paraku läks selle hooajaga nii õnnetult, et tuleb minna operatsioonile. Annan endast maksimumi taastumisprotsessi ajal ja loodan järgmisel hooajal olla sajaprotsendiliselt valmis,» võttis noormees lühidalt kokku.

Viimsi võistkonna füsioterapeut Mari-Ann Peiker loodab mängijat järgmise hooaja alguses väljakul näha, kui kõik sujub plaanipäraselt: «Reinart vigastas kodumängus Läti Ülikooli vastu oma paremat põlve. MRT uuringul selgus, et tegemist on ACL rebendiga, mille tõttu on kahjuks Keni hooaeg läbi ja juba täna (19.12) läheb ta operatsioonile. Eeldatav taastumisperiood on 9 kuud, mis tähendab, et enam-vähem järgmise hooaja alguseks peaks mängija olema taas täie tervise juures.»

Viimsi klubi juht Tanel Einaste on Reinarti senise tegutsemisega väga rahul. «Iga vigastus on kahetsusväärne. Praegu on aga eriti kahetsusväärne see, et Ken, kes on liigas olnud tegelikult paar aastat, teenis esimest korda korralikult mänguaega, et ennast mängumehena tõestada. Ta kasutas selle võimaluse suurepäraselt ära nii individuaalselt kui ka meeskondlikult, olles asendamatuks lüliks. Paraku käivad vigastused spordi juurde ja nüüd on meie asi tagada Kenile parim ravi ja taastumine, et ta võimalikult kiirelt väljakule saaks naasta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles