Kõva tunnustus: Tallinnas peetakse kettagolfi slämmiturniir

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristin Tattar
Kristin Tattar Foto: Kermo Benrot

Kui alles paar kuud tagasi said kettagolfi Euroopa meistrivõistluste korraldajad rõõmustada uudise üle, et 2024. aastal on Tallinnas toimumas Disc Golf Pro Touri etapp, teatati täna veelgi kõrgema tasemega turniiri korraldusõiguse saamisest. Nimelt võõrustab Tallinna lauluväljak 2025. aastal ühte suure slämmi võistlust ehk major'it.

Võistluse ühe peakorraldaja Matthias Vuti sõnul tuli korraldusõiguse saamine mõnevõrra üllatusena. «Olime kindlad, et ühel hetkel me sellise turniiri Eestisse toome, aga et see juba 2025. aasta juhtub, oli pigem meile endale ka üllatus,» rääkis Vutt.

Tallinna lauluväljakul toimuv major on üks neljast suure slämmi võistlusest, mis 2025. aastal maailmas aset leiab. Vutt teadis märkida, et esimest korda ajaloos toimuvad ühel aastal Euroopas kaks major'it.

«Ajalooliselt on disc-golf olnud võrdlemisi USA-keskne sport. On tore näha, et ala arengut koordineeriv PDGA (Professional Disc Golf Association) on suunanud pilgud aina rohkem Euroopa poole,» lisas ta.

Kui suvise EMi eelarve oli ca 300 000 eurot ja järgmise suve DGPT etapi eelarve ligi 600 000 eurot, siis major'i puhul räägitakse juba ligi 800 000 – 900 000 euro suurusest eelarvest.

«Kuna major'i uudis on alles ahjusoe, pole me toetajatega konkreetselt sellest võistlusest veel kõneleda jõudnud. Samas oleme alates EMist rääkinud kogu aeg pikast plaanist, mitte ühekordse võistluse korraldamisest. Nüüd on pika plaani redelil kolmas aste ka korralikult kinnitatud,» muheles Vutt.

2025. aasta suure slämmi turniiri korraldusõigus haakub väga hästi ka Tallinna linna plaanidega. «Tallinnale on omistatud 2025. aastaks Euroopa spordipealinna staatus. Mis oleks ägedam, kui samal aastal sellise suurvõistluse korraldamine nii unikaalses asukohas, kui seda on Tallinna lauluväljak,» rõõmustas Vutt.

2024. aasta DGPT etapp European Disc Golf Festival toimub ajavahemikul 26.–28. juuli Tallinna lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles