Eesti klubide põnevad duellid vajasid viimase sekundi viskeid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rapla Avis Utilitase fännid said täna võidurõõmu tunda.
Rapla Avis Utilitase fännid said täna võidurõõmu tunda. Foto: Eero Vabamägi

Korvpalli Paf Eesti-Läti ühisliigas teenisid täna võidurõõmu Rapla Avis Utilitas, Keila Coolbet ja Tartu Ülikool Maks & Moorits.

TalTech/Optibeti võõrustanud Rapla kaotas avaveerandi küll 12:21 ning oli poolajaks maas 32:43, kuid tuli marulise kolmanda veerandajaga tagasi mängu.

Pärast seda olid vahe kahanenud kõigest kolme peale (54:57) ning sama hooga jätkates õnnestuski neil lõpuks mesimagus võit endale napsata. 80:79 võidu kindlustas neile endise koondislase Martin Paasoja kaugvise seitse sekundit enne lõppu. TalTechile jäi seejärel küll veel viimane sõna, kuid Oliver Metsalu vise enam ei tabanud.

Paasoja oligi 20 punktiga Rapla resultatiivseim, Volodõmõr Ševtšenko ja Malik Pope toetasid teda mõlemad 13 punktiga. TalTechi leeris säras Kasper Suurorg 25 punktiga, Taavi Jurkatamme arvele jäi 16 ja Metsalu arvele 15 punkti.

Teises Eesti klubide tänases duellis Keila ja Viimsi vahel jäi 82:80 peale koduvõistkond. Lõpuks said otsustavaks Kaido Saksi tabatud vabavisked 12 sekundit enne lõppu.

Tänu Stefan Vaaksi korvile tuli Viimsi seejärel veel kahe punkti peale ning saatis Karlis Zunda vabaviskejoonele. Kuigi lätlane sealt ei tabanud, ei õnnestunud ka Viimsil enam korralikku rünnakut üles võtta: Marten Maide hädakolmene oma poole pealt ei tabanud. 

Keila leeris viskas Kevin Johnson 16 punkti, Andrii Myronenko ja Kristen Kasemets lisasid omalt poolt 13 sanga. Viimsi resultatiivseimad olid Kevin Sünd (17), Jörgen Rikberg (15) ja Vaaks (15). 

Võidurõõmu tundis ka Tartu Ülikool, kes oli kodusaalis 78:63 üle BK Liepajast. Märt Rosenthali arvele kogunes 18, Anatoly Shundeli arvele 17 punkti. 

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Gundars Vetra sõnul täideti detsembri eesmärk. «Alguses oli meil täna küll raskusi mängu saamisega, aga lõpuks sai täidetud eesmärk lõpetada detsember võidukalt ja minna pühadele hea tujuga. Tänase mängu puhul oli hea, et esile tõusid erinevad mehed. Ma olen väga rahul, et Aaron Menzies, Anatoliy Shundel ja Rando Roos tegid väga head esitused. See näitab, et meie töö hakkab vaikselt vilja kandma ja hooaja teises pooles on, mida oodata.

Oktoober algas hästi, novembris oli mäng nii ja naa, aga detsembris saime vajalikud võidud jälle kätte. Suured tänud kodupublikule, kes meid kogu senise hooaja ja eriti detsembri tiheda graafikuga on saalis toetamas käinud. Kogu meeskonnaga soovime oma publikule häid pühi ja ilusat aastalõppu,» sõnas Vetra.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles