Eestlane unistab Dakari ralli esikümnekohast: ega me päris mune ja piima vedama ei lähe

Karl Mihkel Eller
Copy
Kuldar Sikk (vasakul) ja Benediktas Vanagas 2022. aasta 31. detsembril toimunud Dakari ralli stardipoodiumil. 2024. aastal algab ralli 5. jaanuaril proloogiga.
Kuldar Sikk (vasakul) ja Benediktas Vanagas 2022. aasta 31. detsembril toimunud Dakari ralli stardipoodiumil. 2024. aastal algab ralli 5. jaanuaril proloogiga. Foto: Gigi Soldano/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Järgmise aasta esimesel reedel antakse start 46. Dakari maratonrallile, mis toimub viiendat korda Saudi Araabias. Kõige vängemas autodele mõeldud klassis T1+ asuvad starti kolm eestlast, kes on seadnud kõrge eesmärgi. Oma teisele Dakarile startivad Urvo Männama ja Risto Lepik ihkavad kohta esikahekümnes, leedulase Benediktas Vanagase kaardilugeja Kuldar Sikk arvab, et õnnestumise korral võiks realistlik olla esikümnekoht. Kõigil neil oli raske katsumuse eel üks deviis – et esimesena lõpetada, tuleb esmalt lõpetada.

Kaks nädalat kestvale maailma kõige kuulsamal kestvusrallil on erinevatel sõiduvahenditel startinud 11 eestlast. Teist aastat järjest võtavad selle väljakutse vastu Männama, Lepik ja Sikk. Kõigi kolme jaoks oli aasta eest tegemist Dakari debüüdiga ning kuigi finišijoont ei ületanud neist keegi, siis nüüd soovitakse see viga parandada.

Männama ja Lepik osalesid eelmisel Dakaril Toyota Hiluxiga T1-klassis, kuid nende võistlus lõppes kolm katset enne lõppu, kui katki läinud auto tuli ööseks kõrbesse jätta ning mehed transporditi minema helikopteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles