Putini lähikonda kuuluv klubiboss on tagaotsitav

Postimees Sport
Copy
Moskva CSKA jalgpalliklubi fännid. Foto on illustratiivne.
Moskva CSKA jalgpalliklubi fännid. Foto on illustratiivne. Foto: Denis Tyrin / PFC CSKA / Reuters / Scanpix

Jalgpalliklubi Moskva CSKA pikaaegne esimees Jevgeni Giner on kadunud. Vähemalt nii väidavad Ukraina võimud, kes otsivad teda taga kahtlustatuna Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumises.

Ukraina riiklik uurimisagentuur (SBU) väljastas Gineri kohta tagaotsimiskuulutuse, sest Venemaa diktaatori Vladimir Putini lähikonda kuuluv oligarh on Krimmi poolsaarele ehitanud kaks elektrijaama ja tarninud laskemoona Vene armeele, teatas Ukrainska Pravda.

«Sel viisil tekitas kahtlusalune kahju Ukraina energiajulgeolekule ja suurendas Krimmi sõltuvust Venemaa energiasektorist,» teatas SBU. Julgeolekuteenistus on mehe jälje kaotanud augusti keskel.

Giner on jalgpallimeeskonna Moskva CSKA juht alates 2001. aastast. Armeespordiklubi on Gineri käe all võitnud viis meistritiitli. Lisaks Ginerile otsib SBU ka Venemaa riigiduumasse kuuluvat Aleksandr Babakovi. Ukraina võimud kahtlustavad, et Ginerile ja Babakovile kuulub ühiselt Venemaa energiafirma VS Energy, mis vahetas omanikku 2014. aastal. Babakovi otsitakse taga juba alates 2022. aasta aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles