Kowalczyk sattus Poola muutusi kiites rünnaku alla

Postimees Sport
Copy
Justyna Kowalczyk 2010. aasta Vancouveri taliolümpial, tema taga keskel on kunagine konkurent Kristina Šmigun-Vähi.
Justyna Kowalczyk 2010. aasta Vancouveri taliolümpial, tema taga keskel on kunagine konkurent Kristina Šmigun-Vähi. Foto: DMITRY LOVETSKY/AP/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister, endine murdmaasuusataja Justyna Kowalczyk-Tekieli võttis ühismeedias sõna Poola poliitikas toimunud muutuste kohta. 40-aastane poolatar toetas võimule pääsenud Donald Tuski valitsust, kuid jäi koheselt opositsiooni poolehoidjate halastamatu rünnaku alla.

Sel nädalal hakkas usus valitsus ühena esimestest korrektuure tegema riigimeedias, vallandades rahvusringhäälingu tele ja raadio juhtkonna. See tekitas pahameelt endise võimupartei Seaduse ja õigluse toetajate seas, kes protestisid telejaama peakorteris ja väitsid, et nad kaitsevad sõnavabadust.

Kowalczyk-Tekieli ei varjanud, et on muudatustega rahul. «Tänane õhtu väärib klaasikest Amarone... Saan jälle TVP ajakirjanikega vestelda. Viimase paari aasta jooksul pole südametunnistus lubanud mul anda neile ühtegi intervjuud. Edu selle parandamisel!» kirjutas 2010. ja 2014. aasta taliolümpia kuldmedali omanik Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles