Aivar Pohlak: sport ei tegele poliitikaga (20)

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Madis Sinivee

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak rääkis ERRile antud aastalõpuintervjuus detailidest, miks minnakse koondise peatreenerina edasi Thomas Häberliga, samuti meenutas mõne kuu eest seoses Venemaa sportlaste võistlemisega üles kerkinud skandaali.

Ühiskondlikku pahameelt põhjustas jalgpalliliidu retoorika, milles ei taunitud otsekohe UEFA otsust lubada Venemaa ja Valgevene jalgpallurid võistlustele tagasi ega keeldutud otsesõnu venelastega mängimast.

«Kriisiolukordades on ülioluline jälgida alusdokumente ja meie alusdokument on olümpiaharta, mis ütleb väga selgelt ära, et sport ei tegele poliitikaga. Ma olen selline põhimõttekindel inimene ja minu jaoks on sellised asjad väga selgelt paigas. Kui spordi alusdokumendid ütlevad nii, siis ma pean nende järgi käituma ja see, et siis oma isiklikud valikud või hoiakud või poliitilised seisukohad, need peaksid tulema nii hilja, kui nad on võimalikud, aga ma mõistan, et tänapäeva hästi jõuliselt polariseerunud ühiskonnas see viib selleni, et nendest sinu põhimõttelistest organisatsiooni juhina esitatud seisukohtadest kujundatakse sinu isiklik kuvand, nagu ka nendes olukordades läks,» selgitas Pohlak.

Täispikka artiklilt loe ERRi spordiportaalist!

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles