Selgusid Eesti aasta meessportlase nominendid

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee avalikustas täna aasta meessportlase ametlikud nominendid. Laureaadid kuulutatakse välja reedel toimuval suurejoonelisel „Spordiaasta Tähed 2023“ auhinnagalal, mida saab otseülekandes vaadata nii Kanal 2-st kui ka Postimehest.

Aasta meessportlase nominendid on kahevõistleja Kristjan Ilves (MMi neljas ja kuues, MK-sarja üldarvestuse viies), 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi (Euroopa mängude teine ja MMi seitsmes) ja kümnevõistleja Karel Tilga (MMi neljas, viis isikliku rekordi 8681 punktini).

Nendele kandidaatidele saab reedel kell 20 algava Kanal 2 otsesaate ajal telefonihääli anda. Saadud hääled liidetakse esimeses hääletusringis saadud häältele.

Eestis on aasta sportlasi valitud 92 aastat. Mullu valiti aasta meessportlaseks kümnevõistleja Janek Õiglane. Kõige rohkem aastaid järjest on Eesti aasta meessportlaseks valitud rattur Aavo Pikkuus – viis korda aastail 1974–1978.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles