FIA ladvik sai kõvasti raputada

Karl Mihkel Eller
Copy
Mohammed ben Sulayem (paremal) sai FIA presidendiks 2011. aasta detsembril. Kaks aastat hiljem on tema juhitavat asutust tabanud mitu tagasilööki.
Mohammed ben Sulayem (paremal) sai FIA presidendiks 2011. aasta detsembril. Kaks aastat hiljem on tema juhitavat asutust tabanud mitu tagasilööki. Foto: Chris Graythen / Getty Images / AFP / Scanpix

Rahvusvahelisest autoliidust (FIA) on viimastel nädalatel otsustanud lahkuda mitu juhtivtöötajat. Vahetult enne jõule teatati, et töölepingu ütles üles spordidirektor Steve Nielsen, kes astus ametisse vähem kui aasta tagasi.

Jaanuaris vormelite osakonna spordidirektoriks saanud Nielsenile pandi ülesandeks parandada FIA sarjade, eeskätt F1 võistluste juhtimist, sest see oli viimastel aastatel saanud mitmeid tagasilööke. Tema lahkumise põhjust pole avaldatud, kuid allikate sõnul polnud ta rahul mitme rolliga, mis ametiga kaasnesid, kirjutas BBC.

59-aastane Nielsen olevat tundnud, et FIA pole valmis tegema muudatusi, mis tema hinnangul olid vajalikud, et muuta võistluste juhtimise ja kohtunike tööd eesmärgipäraseks. Tema ametisse nimetamist toetasid kõik F1 meeskonnad ja sõitjad ning BBC ajakirjanik Andrew Benson on jõulude eel saabunud uudisest šokis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles