FOTO Jalgpalluri pilt jõulukuusest tekitas furoori

Postimees Sport
Copy
Liverpooli fänn kandmas Mohamed Salah' pildiga jõulukampsunit.
Liverpooli fänn kandmas Mohamed Salah' pildiga jõulukampsunit. Foto: CARL RECINE / REUTERS / Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi ründaja Mohamed Salah on viimastel aastatel jõulude ajal sotsiaalmeedias furoori tekitanud. Nimelt postitab Salah, kes on moslem, pildi jõulupuust, millel on kristlik taust. Kuigi 31-aastane egiptlane saab seetõttu jälgijatelt kõvasti nahutada, siis on ta ise pannud pildi jagamisele olulisema eesmärgi.

Alates 2020. aastast on Salah' fotod jõulukuuskedest äratanud tõsist vastukaja. Nagu varasematelgi aastatel, heidetakse moslemiusulisele mehele ette, miks ta üldse jõule tähistab. Suurimate kriitikute arvates pole vastuvõetav, et tal on elutoas jõulupuu.

«Reetur,» kirjutas üks jälgija. «Ära unusta, et oled moslem,» teatas teine. 63 miljoni jälgijaga Salah selgitas, et tegelikult tahtis ta anda lihtsalt panuse, et maailmas oleks sõdade asemel rohkem rahu.

«Jõulud on aeg, mil pered tulevad kokku ja tähistavad. Lähis-Idas, eriti Gazas toimuva kohutava sõja tõttu, mis on toonud palju surma ja hävingut, tuleme selle aasta jõulude ajal raskete südametega kokku ja jagame valu, mida tunnevad oma lähedaste kaotuse pärast leinavad pered. Palun ärge unustage neid ja ärge harjuge nende kannatustega. Häid jõule,» kirjutas Salah Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles