VIDEO Spordiäss põhjustas MMil maailmasõja võrdlusega skandaali

Postimees Sport
Copy
Scott Williams
Scott Williams Foto: Ian Stephen / IMAGO / Scanpix

Noolemängu maailmameistrivõistlustel Inglismaal tekitas profimängija Scott Williamsi intervjuu palju furoori. Teleintervjuus ütles ta kiiruga, et Inglismaa on võitnud kaks maailmasõda ja ka MM-tiitli. Saalis viibinud Saksamaa poolehoidjatele võis selline avaldus tekitada tuska.

Londonis toimuval MMil tagas Williams pääsu kaheksandikfinaali, kuid tulemusest rohkem tähelepanu tekitas meie kiirintervjuu pärast matši. Maailma 52. number oli pärast võitu sakslase Martin Schindleri vastu lihtsalt ülevoolavalt õnnelik ja ajas võidujoovastuses sõnad segamini ning poolehoidjate tunnustamise asemel ärritas neid.

«Publik pole kunagi minu poolel olnud. Ma tean, et oleme võitnud kaks maailmasõda ja MM-tiitli. Aga Saksamaa fännid olid siin tohutult head,» ütles Williams, püüdes ilmselt oma apsakat maailmasõja kohta võrdlusega päästa.

Isegi Sky Sportsi saatejuht Anna Woolhouse vabandas Williamsi võimaliku solvava keelekasutuse eest.

Williams langes sotsiaalmeedias kriitika alla ning esitas hiljem vabanduse. «See, mida ma varem laval ütlesin, oli natuke rumal. Selle eesmärk ei olnud kellegi tundeid riivata, vabandan siiralt,» ütles noolemängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles