VIDEO Raieste lõpetas aasta efektse pealtpanekuga

Karl Mihkel Eller
Copy
Sander Raieste pealtpanek aasta eelviimasel päeval.
Sander Raieste pealtpanek aasta eelviimasel päeval. Foto: @baskonia1959/Instagram.

Eesti korvpallikoondislaste Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsari klubi Vitoria-Gasteiz Baskonia lõpetas aasta Hispaania meistriliigas võidukalt, kui võõrsil alistati Girona Basket 93:85. Tavaliselt vähe mänguaega teeniv Raieste suutis seekord enda aja maksimaalselt ära kasutada ja tema arvele kogunes seitse punkti.

Gironas toimunud kohtumist alustas Baskonia hästi, haarates kohe juhtohjad ning kuigi esimese poolaja lõpus kahanes vahe minimaalseks, siis kaotusseisu ei jäädud. Kolmandal veerandil koguni 19 punktiga juhtinud Baskonia võttis lõpuks kaheksapuhktilise võidu.

Raieste kogus enam kui 15 minutilise mänguajaga 7 punkti, noppis 4 lauapalli, andis 2 resultatiivset söötu ja tegi sama palju vaheltlõikeid. Ühtlasi oli tema pluss-miinus näitaja meeskonna parim ehk 13. Kotsar sai väljakule pea kaheksaks minutiks, kuid viskas ainsa punkti vabaviskest. Lisaks sai ta kaks lauapalli.

Teise poolaja alguses tegi Raieste hea vaheltlõike ning pääses Girona vastu kiirrünnakule ja tegi efektse pealtpaneku. «Kui jätad Sander Raiestele tee vabaks...» lisati Baskonia Instagrami postitusele.

Baskonia kindlustas hooaja üheksanda võiduga kohta kaheksa seas, Girona on 12. kohal. Eestlaste koduklubi mängud on 2023. aastaks läbi, järgmisel nädalal peetakse kaks Euroliiga mängu: kolmapäeval kodus Ateena Panathinaikosega ja reedel võõrsil Barcelonaga. Hispaania liiga järgmine mäng toimub täpselt nädala pärast koduhallis Madridi Realiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles