Rally Estonial võib stardis näha Rally1-autosid

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Ford Puma Rally1-autoga 2023. aastal Rally Estonial. Algaval aastal võib Tänak kodumaal toimuval EM-rallil osaleda Hyundai i20 Rally1-autoga, kui tal ja meeskonnal on vähegi soovi, sest reeglid seda lubaksid.
Ott Tänak Ford Puma Rally1-autoga 2023. aastal Rally Estonial. Algaval aastal võib Tänak kodumaal toimuval EM-rallil osaleda Hyundai i20 Rally1-autoga, kui tal ja meeskonnal on vähegi soovi, sest reeglid seda lubaksid. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kolm aastat WRC rallide nimekirja kuulunud Rally Estonia võõrustab algaval aastal Euroopa meistrivõistluste sarja. Kuigi võiks arvata, et sel juhul maailma kõige kiiremaid rallimasinaid ehk Rally1-autosid ei näe, siis Rally Estonia korraldaja Urmo Aava kinnitas, et tegelikult on uks lahti ka tippautodele.

EM-sarjas on reeglite põhjal kõige kiiremaks masinaklassiks Rally2-autod ning Rally1-autod on üldjuhul WRC pärusmaa. Kuid paljud MM- ja EM-rallid kuuluvad ka rahvuslike meistrivõistluste kalendrisse, mis sõltuvalt võõrustava riigi reeglitest võib anda võimaluse tulla starti ka Rally1-autodel.

«Powerstage» podcast'is vastas Aava fännide seas tekkinud küsimusele, et Rally Estoniat võivad ka 2024. aastal külastada WRC meeskonnad, et valmistuda kiireteks Läti ja Soome MM-rallideks. Klausel on, et nad ei sõida EM-sarja punktidele, vaid osaleksid Eesti meistrivõistluste arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles