Nelja hüppemäe turneel taas edasipääsu kindlustanud Aigro: loodan veelgi paremaid etteasteid pakkuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: GRZEGORZ MOMOT

Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis jätkuvatel suusahüppe nelja hüppemäe turneel jõudis Artti Aigro ainsa eestlasena põhivõistlusele.

Aigro suutis kvalifikatsioonis hüpata 126 meetrit, mis olid kaugelt piisavaks, et edasipääs lõppvõistlusele tagada. Lõpuks jäi ta norralase Kristoffer Eriksen Sundaliga jagama 39. kohta, kui mõlemad teenisid 111,9 punkti.

«Ma arvan hüpe oli parem kui Oberstdorfis. Koht on küll halvem, kuid kõik on väga tihe siin Garmischi mäel. Suutsin tehniliselt parem olla ja sellega on juba kõik hästi. Loodaks homme veel paremaid etteasteid teha,» lausus Aigro, kes läheb kommenteeris ka veidi konkurentide ebaedu.

«Raske on teiste eest rääkida, et mis vigu üks või teine tegi. Ega iga hüpe ka parimatel just ideaalselt välja ei tule. Aga eks ta selline raske mägi ole ja vähe hoogu antakse samuti. Nõnda on tagantuule oludes raske kaugele hüpata.»

Teise eestlasena stardis olnud Kaimar Vagul piirdus taas kvalifikatsiooniga. 16-aastane Eesti mägikotkas lendas 104 meetrit, mis andis 64 sportlase hulgas 61. koha.

Kvalifikatsiooni võitis sloveen Anže Lanišek, kes oli turnee eelmisel osavõistlusel Aigroga duellis. Maailmameister lendas 134 meetrit, ent teenis kokkuvõttes 140,5 punkti. Talle järgnesid Oberstdorfis triumfeerinud Andreas Wellinger ja austerlane Manuel Fettner.

Garmisch-Partenkirchenis peetakse finaal 2024. aasta esimesel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles