Eduseisu maha mänginud Žalgiris lõpetas ikkagi Euroliigas nukra seeria

Karl-Joosep Küngas
Copy
Keenan Evans säras taas Žalgirise särgis kõige eredamalt.
Keenan Evans säras taas Žalgirise särgis kõige eredamalt. Foto: ZumaPress / Irina R. Hipolito / SCANPIX

Korvpalli Euroliigas lõppes Kaunase Žalgirise kuuemänguline kaotuste seeria.

Žalgirise nukker seeria algas möödunud aasta 5. detsembril Berliini Alba vastu ning nüüd pandi just sama vastase vastu sellele ka punkt. Koduväljakul teenis Leedu klubi 77:71 võidu, ent selleks tuli viimastel minutitel rabeleda välja ka kaotusseisust.

Kohtumise algus oli vägagi võrdne ning kumbki meeskond liiga suurt eduseisu kätte ei võidelnud. Teisel perioodil haaras kodumeeskond aga initsiatiivi ning parimal juhul vaatasid tabloolt vastu 42:32 edunumbrid.

Ka viimase veerandaja alguses oli Žalgiris veel 10 punktiga juhtimas, ent seejärel tabas neid mõõn. Alba tegi 54:64 kaotusseisust 17:6 vahespurdi ning kaks ja pool minutit enne lõpusireeni juhtisid sakslased 71:70. Kohtumise viimased rünnakud olid õnnelikud ainult kodumeeskonnale, kes lõpuks ikkagi 77:71 võidu noppis.

Väga meeskondliku esitusega silma paistnud Žalgirise edukaimana viskas Keenan Evans 13 punkti. Teda toetasid Tomas Dimša ja Edgaras Ulanovas vastavalt 12 ja 10 silmaga. Albat ei päästnud kaotusest ka Saksamaa koondisega maailmameistriks kroonitud Johannes Thiemanni 17 punkti.

Žalgiris on nüüd Euroliigas kogunud 18 kohtumisega kuus võitu. Sellega ollakse 18 meeskonna konkurentsis 16. kohal. Alba jätkab nende taga, olles saanud kirja kolm võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles