VIDEO Viimase sekundi vise võimaldas Kotsaril ja Raiestel rõõmustada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maik-Kalev Kotsar
Maik-Kalev Kotsar Foto: Javier Borrego / AFP7 via ZUMA Press Wire / Scanpix

Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia teenis korvpalli Euroliiga 18. voorus mesimagusa 75:73 võidu Ateena Panathinaikose üle.

Kuigi Baskonia võitis avaveerandi 13:12, siis teisel veerandajal lagunes nende mäng koost: selle tulemusena läks Panathinaikos poolajal riietusruumi 37:26 eduseisus.

Sealt naastes hakkas Baskonia vähehaaval vahet vähendama ning kolmanda veerandaja lõpuks jõutigi kolme punkti kaugusele (50:53). Sama visalt võideldes jätkati punkt punkti heitlust, kuni minut enne lõppu kuvati tabloole viimaks 73:73 viigiseis.

Seejärel sai Panathinaikos kaks korda järjest kaugviset proovida, kuid ebaõnnestunult. Nõnda jäi viimane rünnak Baskoniale, kes lasi Codi Miller-McIntyre'l veidi palliga tantsida ja seejärel kauge kahene teele panna. Vise tabas ning Baskonia fännid ja mängijad rõkkasid.

Alles jäänud 0,8 sekundiga ei õnnestunud Panathinaikosel samuti enam midagi korda saata ning kodufännid saidki võidutantsu lahti lüüa.

Kuigi võit oli magus, siis meie meeste jaoks oli see veidi mõru mekiga. Nimelt kuulusid nii Kotsar kui ka Raieste täna Baskonia algkoosseisu, kuid nende panus triumfi jäi väikeseks. 

Raieste viibis lõpuks väljakul 9 minutit ja 34 sekundit, mille jooksul kirjutati tema arvele üks lauapall ja üks pallikaotus. Tema pluss-miinus näitaja oli –1. Kotsarile jagus mänguaega veel vähem – kõigest 4.45 – ning tema arvele jäi üks lauapall. Meie keskmängija pluss-miinus näitaja oli –3.

Baskonia resultatiivseimad olid Chima Moneke 20 ja Matthew Costello 11 punktiga. Panathinaikose leeris viskas Kendrick Nunn 25 punkti. 

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles