Dakaril peavad kõrbes ööbima kõik, ole sa Loeb või Sainz

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Loeb läheb vastu oma kaheksandale Dakari rallile ning jahib oma esimest võitu. Kui varem on VIPid transporditud ööseks mugavatesse tingimustesse magama, siis tänavu pole ka temal pääsu ööbimisest kõrbes.
Sébastien Loeb läheb vastu oma kaheksandale Dakari rallile ning jahib oma esimest võitu. Kui varem on VIPid transporditud ööseks mugavatesse tingimustesse magama, siis tänavu pole ka temal pääsu ööbimisest kõrbes. Foto: Franck Fife / AFP / Scanpix

Homme algaval Dakari kestvusrallil on sel korral kavas 48 tundi vältav maratonkatse, mis hõlmab endas kohustuslikku telgis ööbimist keset kõrbeliiva. Kui eelmistel aastatel on n-ö VIP-sõitjad ehk kõrgemate kohtade nimel heitlevad mehed ööseks lennutatud magama mugavatesse vooditesse, siis tänavu minnakse tagasi nn kõrberalli juurte juurde.

Dakari ralli toimub 2024. aastal viiendat korda Saudi Araabias ning võitu läheb kaitsma ralli viiekordne võitja Nasser Al-Attiyah. Katarist pärit mehega võtavad tippautodele mõeldud T1+ kategoorias mõõtu ka kolm eestlast – sõitja Urvo Männama ja kaardilugeja Risto Lepik ning leedulase Benediktas Vanagase kõrval võtab teist aastat koha sisse Kuldar Sikk.

Kõigile neile on uueks väljakutseks ralli kuues katse, mis kestab 48 tundi. Start 532 km katsele antakse neljapäeval 11. jaanuaril ning hiljemalt kell 16 peavad kõik võistlejad jõudma enda valitud vahefinišisse. Järgmisel päeval jätkatakse samast paigast teekonda finiši suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles