Norralased näitasid Tour de Skil võimu, eestlased kaugel parimatest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Alvar Johannes Alev
Alvar Johannes Alev Foto: Sylvain Cavatz

Tänavuse hooaja Tour de Ski osavõistlused Šveitsis lõppesid 20 km jälitussõiduga. Esikoha noppis suusatuuri üldliider Harald Østberg Amundsen. Eesti koondise parimana teenis Alvar Johannes Alev 52. koha.

Tänast jälitussõitu alustati eilse sprindivõistluse tulemuste põhjal. Nõnda sai esimesena lähte Prantsusmaa sprinditäht Lucas Chanavat, kellele järgnesid rootslane Edvin Anger ja itaallane Federico Pellegrino. Ükski nendest siiski kõrgesse mängu sekkuda ei suutnud.

Distantsi lõpus haarasid oodatult juhtohjad Norra koondislased. Viimasel ringil tegid juhtgrupiga vahe sisse Harald Østberg Amundsen ja Henrik Dønnestad. Nemad otsustasid ka lõpusirgel võitja, kui teravamat spurti näitas Amundsen, kui edestas koondisekaaslast 0,5 sekundiga. Norrale kindlustas lõpuks kolmikvõidu Martin Løwstrøm Nyenget, kes kaotas võitjale juba 34,6 sekundit.

Alvar Johannes Alev ja Martin Himma kõrgesse mängu sekkuda ei suutnud. Alev lõpetas distantsi 52. ja Himma 56. kohaga. Kaotust kogunes mõlemal mehel kiirematele enam kui viis minutit.

Tour de Skid juhib pärast tänast ülikindlalt Amundsen, kelle edu Dønnestadi ja Nyengeti ees on 1.39. Alev (+9.05) hoiab kaks etappi enne suusatuuri lõppu 43. ja Himma (+13.24) 53. kohta. Kokku on konkurentsis veel 61 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles