Hääled Venemaal: Pariisi olümpiale minek oleks alandav, riigi reetmine!

Ville Arike
, reporter
Copy
Niisugustes kostüümides olid Venemaa iluvõimlejad (vasakul) 2021. aastal Tokyo olümpiamängudel. Pariisis peaks ainus Venemaa võimleja – kui ta sinna pääseks – võistlema üleni valges.
Niisugustes kostüümides olid Venemaa iluvõimlejad (vasakul) 2021. aastal Tokyo olümpiamängudel. Pariisis peaks ainus Venemaa võimleja – kui ta sinna pääseks – võistlema üleni valges. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Mis saab agressorriikide sportlaste osalemisest tänavustel Pariisi olümpiamängudel, pole üldse selge ning vaevalt ka enne päris viimaste tärminite kukkumist mingi kindlus saabub. Sest venelasi neutraalne staatus mitte ainult ei vaimusta, vaid sellega seoses tekib probleeme, millele esiti ei osatud mõelda.

Detsembri alguses otsustas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et lubab Venemaa ja Valgevene sportlastel võistelda Pariisi olümpiamängudel neutraalse lipu all. Kui paljudes lääneriikides tekitas see otsus pahameelt, siis ka meist ida poolt ei kostnud liiga palju hurraa-hüüdeid. Läksid mõned päevad mööda ja vaimustus jahtus veelgi.

Kui päris suured spordijuhid ikka räägivad oma maa sportlaste Pariisis võistlemisest, siis mitme ala juhid on sellele vastu. Venemaa iluvõimlemisliidu president Irina Viner ei taha näha ühtegi neutraalse staatusega Venemaa sportlast Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles