Saksamaa kaudu tippu pürgiv Eesti suusahüppaja: plaan on kõik ära võita. Tahan Ahoneniga vähemalt samale pulgale tõusta

Karl Mihkel Eller
Copy
Kaimar Vagul tegi MK-debüüdi kodukülas Oberstdorfis ning sai 54. koha. Tulevikus ihkab 16-aastane eestlane saada kaela olümpiakulla ja seista MMil kõrgeimal poodiumiastmel.
Kaimar Vagul tegi MK-debüüdi kodukülas Oberstdorfis ning sai 54. koha. Tulevikus ihkab 16-aastane eestlane saada kaela olümpiakulla ja seista MMil kõrgeimal poodiumiastmel. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Saksamaal elav 16-aastane Kaimar Vagul ihkab suusahüppajana tulla olümpiavõitjaks ja maailmameistriks, kuid adub, et tee sinna on pikk ja vaevaline. Teda toetab igati perekond, kes kolis perepoja unistuse täitumise nimel kolm aastat tagasi suusahüpete Mekasse Oberstdorfi.

Läinud nädalal osales Kaimar Vagul oma elu suurimal võistlusel, kui tegi MK-sarja debüüdi, ning seda kuulsal nelja hüppemäe turneel. Avaetapp toimus Vagulite kodukülas Oberstdorfis, mille hüppetorni näeb kogu pere igal hommikul köögiaknast.

Aprillis 17. sünnipäeva tähistav Vagul on suurema osa elust elanud Soomes. Esimest korda pani ta suusad jalga ja vuhises väikesest hüppemäest Eestis alla juba kolme-nelja-aastaselt. Mõni aasta hiljem otsustasid Võrumaalt pärit Vagulid poja arengu nimel kolida põhjanaabrite juurde. Matti Nykäneni ja Janne Ahoneni sünniriigis hakkas Vagul näitama korralikku arengut ning pidi konkurentsi tõttu pidevalt treenima ja võistlema endast vanematega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles