Tour de Ski eelviimane etapp sai põneva lõpplahenduse

Karl Mihkel Eller
Copy
Tour de Ski eelviimase etapi võitja Erik Valnes.
Tour de Ski eelviimase etapi võitja Erik Valnes. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX

Itaalias Val di Fiemmes peetakse Tour de Ski otsustavad võistlused. Täna kavas olnud meeste 15 km ühisstardiga klassikasõidu võitis norralane Erik Valnes, ainsa eestlasena startinud Alvar Johannes Alev sai 39. koha.

Tihedas lumesajus toimunud suusatuuri eelviimase etapi starti asus 54 meest ning rasketes oludes sõidetud võistlus sai oma kulminatsiooni alles viimasel kilomeetril. Lõpusirgel jagasid poodiumikohad kolm meest, kõige paremat sprindikiirust näitas Valnes, teine oli rootslane William Poromaa (+0,9) ja kolmas oli šveitslane Cyril Faehndrich (+1,1).

Terve sõit juhtgruppi kuulunud Alev ületas finišijoone 39. (+20,4) ning on enne viimast etappi üldarvestuses 40. kohal (+9.28).

15 km ühisstardist klassikasõidu esikümme:

Foto: fis-ski.com

Tuuri juhivad jätkuvalt norralased. Täna viies olnud Harald Östberg Amundsenil on teiste ees enam kui pooleteiseminutiline edumaa. Teisena kaotab talle 1.34 Valnes, kolmas on Martin Löwström Nyenget 1.42.

Pühapäeval on kavas traditsiooniline finaaletapp, mis lõpeb ränkraske lõputõusuga. Tour de Skil on murdmaasuusatajatel mängus hooaja suurim auhinnaraha. Krõbisevat jagub üldarvestuse 20 paremale. Võitja pistab tasku 84 000, teine 63 500 ning kolmas 42 000 eurot.

Meeste üldarvestuse enne viimast etappi:

Foto: fis-ski.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles