TalTech murdis Keila viimasel veerandil, Tartu tunnistas VEFi paremust

Karl Mihkel Eller
Copy
TalTech/Optibeti korvpallurid.
TalTech/Optibeti korvpallurid. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas olid laupäeval võidukad TalTech/Optibet ja Rapla Avis Utilitas, kaotusvalu pidid tundma Keila Coolbet, Viimsi ja Tartu Ülikool Maks & Moortis.

TalTech võitis kodusaalis Keilat 83:72 ning kuigi külalised olid sisuliselt terve kohtumise tagaajajad, siis viimasel veerandil jõuti pealinnaklubile kannule, kui seis oli 64:67. Siis tegi TalTech aga 10:2 spurdi ja võttis 11-punktilise võidu.

Kasper Suurorg oli TalTechi parim 21 punkti ja 5 lauapalliga, kapten Oliver Metsalu lisas 14 punkti ja andis 5 resultatiivset söötu. Keila resultatiivseim oli Kristen Kasemets 17 punkti ja 9 lauapalliga, Kevin Johnson aitas klubi 15 punkti ja 7 lauapalliga.

Tartu Ülikool kaotas Läti pealinnas Riia VEFile 73:88, kuigi avaveerandil rebiti koguni 15 punktiga ning sarnast eduseisu suudeti hoida umbes teise veerandi keskpaigani, siis poolajapausile mindi VEFi juhtimisel 45:44.

Teise poolaja alguses haaras Tartu klubi veel korraks eduseisu, kuid siis läks VEF oma teed ning kuigi enne otsustavat perioodi sai ülikooliklubi vahe hetkeks viie punktini – 61:66, siis lõpuks ei päästnud see neid 15-punktilisest kaotusest.

Tartu resultatiivsemad olid 19 punktiga Kristjan Kitsing (kaugvisked 4/6), sama palju punkte teenis ka Märt Rosenthal. Jaizec Lottie oli võitjate parim 25 punktiga.

Rapla alistas kodusaalis Viimsi 85:64, kuid mängukäik polnud nii ühepoolne nagu skoorist nähtub. Viimsi oli mängus sees veel kolmandal veerandajal, mil korraks asuti ka 46:45 juhtima, kuid siis sai püssirohi otsa.

Otsustaval veerandil jõuti Raplast parimal juhul kuue punkti kaugusele (61:67), kuid siis tegi Rapla kuni lõpuvileni kestnud 18:3 spurdi. Võitjate mängu vedasid leegionärid Malik Pope ja Eric Hunter 15 punktiga, punkti vähem teenis Martin Paasoja. Üleplatsimees oli viimsilane Artjom Kovalov 20 punktiga, Kristjan Kokk viskas 11 ja Stefan Vaaks 10 punkti.

Laupäeval toimub Eesti-Läti liigas ka liidrite heitlus, kui Tallinnas on vastamisi Kalev/Cramo ja Prometei. Postimees vahendas seda kohtumist otseblogis.

Punktitabel

Foto: FlashScore.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles