Kahju! Eesti rallimeeste Dakar sai enneaegse lõpu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Urvo Männama ja Risto Lepik tänavusel Dakaril.
Urvo Männama ja Risto Lepik tänavusel Dakaril. Foto: Ingine Creators

Rallimehed Urvo Männama ja Risto Lepik võtsid esmaspäeva, 8. jaanuari hommikul koos Rally Raid Estonia ja Century Racing meeskonnaga vastu raske, ent põhjendatud otsuse, et sel aastal lõpeb nende Dakari kõrberalli peale kaht katset.

Katkestamise põhjuseks on uue Century Racing CR7 auto tehnilised mured, mistõttu jäi teepervele ka tiimi teine ekipaaž: Lõuna-Aafrika sõitjad Brian Baragwanath ja Leonard Cremer.

Üheks mõjuvaks katkestamise põhjuseks oli ka turvalisus, sest oli näha, et n-ö uue auto muresid pole võimalik kohapeal lõplikult lahendada.

«See oli raske ja kaalutletud otsus. Kaks esimest katset ja mehaanikutelt laagris saadud tagasiside näitasid, et mingid detailid ei püsi autol koos ja sellega oleks ohtlik rasketes oludes võidu sõita,» selgitas Männama.

«Positiivsena saame öelda, et kiiruse ja juhitavuse poolest on tegu väga hea autoga, millega on võimalik kiiresti ja kõrgetele kohtadele sõita. Esimesel katsel, kui vaatasime oma [esikümne] aegasid, olime isegi üllatunud, sest me ei sõitnud üle oma võimete.

Kui selle auto mured – mis on eelkõige metalli töötlemise probleemid, mitte auto ehituse või disaini probleemid – kõrvale jätta, on tegemist väga võimeka autoga, millega häid tulemusi teha. Kahju, et meie Dakar nii vara läbi sai, aga täname Rally Raid Estonia meeskonnaga kõiki, kes meile kaasa elasid ja häid sõnumeid saatsid,» lausus Männama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles