FIS plaan kliimakriisiks: korraldada MK-etappe Rio de Janeiros ja Dubais

Karl Mihkel Eller
Copy
Vaatepilti, kus suusahüppetorni taustal näeme pilvelõhkujaid või favelasid võib muutuda reaalseuseks.
Vaatepilti, kus suusahüppetorni taustal näeme pilvelõhkujaid või favelasid võib muutuda reaalseuseks. Foto: Nathan Denette/AFP/Scanpix

Kuigi eestlased said just omal nahal tunda paukuvat pakast, siis Kesk-Euroopas on suusasarjad soojeneva kliima ja lumepuuduse all kõvasti pihta saanud. Rahvusvaheline suusaliit (FIS) on haudumas plaani, kuidas talialad kriisist päästa. Näiteks suusahüppajad võivad tulevikus võistelda suvisel ajal Brasiilias või Dubais ja talvel traditsioonilisemates paikades.

FISi suusahüpete võistluste direktor Sandro Pertile jagas oma visiooni ala tulevikust ajakirjanikega äsja lõppenud nelja hüppemäe turnee viimasel etapil Bischofshofenis. Ta ei näe põhjust, miks ei võiks tulevikus suusahüpete võistlusi korraldada legendaarsel Brasiilia jalgpallistaadionil Maracanal ning rajada Dubaisse siseareeni.

«Mõtleme mobiilse süsteemi peale. Võiksime selle üles seada Rios Maracanãs ja korraldada tohutu etenduse. Eesmärk on 150-meetrine mägi, millega saaksime liikuda kõikjal maailmas. Samuti on võimalus ehitadahüppetorne siseruumidesse, näiteks Dubaisse, kui leiame selleks vajaliku investori,» tulistas Pertile pööraseid ideid üksteise järel Kronen Zeitungile antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles