WRCs lõpeb soomlaste 45 aastat kestnud seeria

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä 2023. aasta Monte Carlo rallil.
Kalle Rovanperä 2023. aasta Monte Carlo rallil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kahe nädala pärast toimuval ralli MM-sarja avaetapil Monte Carlos pole kõige tugevamas masinaklassis stardis ühtegi soomlast. Sellega saab läbi soomlaste 45 aastat kestnud seeria, kui vähemalt üks meie põhjanaaber on MM-sarja avaetapil tippklassis esindatud.

Kuigi Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen on valitsevad maailmameistrid, teevad nad Toyota meeskonna ridades kaasa pooliku hooaja ning Monte Carlos ei stardi. Viimati polnud MM-sarja avaetapil soomlast WRC-klassis või sellega võrdväärses autos stardis 1978. aastal. 2024. aastal on ainus Soome rallipaar avaetapil WRC2-klassis sõitev Sami Pajari koos kaardilugeja Enni Mälköneniga.

Monte Carlo on traditsiooniliselt olnud MM-sarja avaetapiks alates 1973. aastast, seda mõne üksiku erandiga. 2009–2011 kuulus rallis IRC-sarja, kuid siis võõrustas MM-sarja avaetappi kahel korral Rootsi ja korra Iirimaa ning siis oli mitu soomlast WRC-autoga stardis. Ka 1989. ja 1996. aastal algas MM-sari Rootsis ning ka siis polnud tippautoga sõitnud põhjanaabritest puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles