Flora lõi käed 17-aastase talendiga

Postimees Sport
Copy
Maksim Kalimullin.
Maksim Kalimullin. Foto: Kenn Rull

FC Floraga liitus laenulepingu alusel FC Tallinna 17-aastane ründav poolkaitsja Maksim Kalimullin. Ühtlasi allkirjastas Kalimullin 15-kordse Eesti meisterklubiga elukutselise mängija lepingu.

«Mul on väga hea meel Floraga liituda ja siin oma karjääri jätkata! Ootan põnevusega uut hooaega ja annan endast parima, et klubi eesmärkide täitmisel maksimaalselt aidata. Hooaeg kujuneb kindlasti põnevaks ja võitluslikuks, sest meistritiitlit kaitsta on alati raske,» sõnas Flora värske täiendus pressiteates.

«Oleme Kalimullini arengut pikemat aega jälginud, enne Poolasse minekut oli tal meie juures ka lühike testiperiood. Tegemist on väravale orienteeritud ründava poolkaitsjaga, kes suudab luua hea kokkumängu tipuründajaga. Oleme otsinud sellele positsioonile tehnilist ja osavat mängijat,» kommenteeris Flora peatreener Norbert Hurt.

Kalimullin alustas oma mängijateed FCI Tallinna noortesüsteemis ning siirdus 2018. aastal vastasutatud FC Tallinnasse. 2021. aastal tegi ta 15-aastasena debüüdi Esiliiga B tasandil, kokku osales ta tosinas mängus ja lõi viis väravat. Üle-eelmisel hooajal oli ta 29 mängus löödud 33 väravaga Esiliiga B resultatiivseim mängija, aidates meeskonnal Esiliigasse tõusta.

Eelmise hooaja eel siirdus Kalimullin Poola klubi Varssavi Legia U19 noortemeeskonda, kuid naasis juulis Eestisse ja taasliitus FC Tallinnaga, kus lõi Esiliigas 16 mänguga kuus väravat.

17-aastane edurivimängija on esindanud Eesti U19 (5/0), U17 (14/10) ja U16 (1/0) noortekoondisi.

Kalimullini isa on seitsmekordne Eesti meister Andrei Kalimullin, kelle nimele jäid Premium Liigas rekordilised 517 mängu ja 22 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles